gejmeri

I umirovljenici su ludi za videoigrama: 'Unuk me uvukao u Fortnite i bio sam oduševljen'

31.01.2023 u 08:39

Bionic
Reading

Izgleda da videoigre nisu samo izvor zabave mladih i zagriženih gejmera. Ako je vjerovati najnovijoj anketi u Velikoj Britaniji, gotovo 40 posto penzionera igra videoigre

Više od tri milijuna umirovljenika igra videoigre svaki dan, a petina njih iz čiste dosade prvi put su probali zaigrati Call of Duty i slične igre tijekom lockdowna zbog pandemije.

Skoro polovica ispitanih ili njih 44 posto ulovili su se ovog hobija kako bi ‘održali svoj um oštrim’, a petina njih kako bi držali korak s unucima, često u igrama za više igrača, pokazalo je najnovije istraživanje Samsunga.

U njemu je bilo ispitano 2000 osoba starijih od 65 godina.

Osam posto njih s 80 i više godina igralo je igre svaki dan.

Nekih 36 posto ispitanika u dobnoj skupini između 65 i 80 godina također igra videoigre, a što bi značilo da se njima zabavlja 2,8 milijuna od ukupno osam milijuna penzionera u Velikoj Britaniji.

Zbrojeno, to znači da više od tri milijuna umirovljenika poseže za telefonom, prijenosnim računalom ili konzolom svaki dan kako bi se igrali.

Lawrence Groom, 73, iz Harrowa u sjeverozapadnom Londonu, igra videoigre sa svoja dva unuka, koji imaju 12 i 14 godina. Groom je izjavio: ‘Počeo sam igrati šah sa starijim, ali me mlađi uvukao u Fortnite i bio sam oduševljen. Nikada nisam igrao ništa slično! Čak sam probao i Grand Theft Auto. Malo je nasilno, ali je zabavno voziti se uokolo i gaziti ljude!’

Iz Samsunga su izjavili da je ljubav baka i djedova prema virtualnom igranju počela posljednjih nekoliko godina. ‘Moć povezanosti koju tehnologija može donijeti bila je očita tijekom pandemije. Nevjerojatno je vidjeti kako starija generacija prihvaća virtualni svijet i nastavlja s tim novim navikama stvorenim u proteklih nekoliko godina’, dodali su iz Samsunga, a donosi The Sun.