ALI KAKO?

I Elon Musk želi pomoći malim nogometašima koji su zaglavili u špilji

05.07.2018 u 12:31

Bionic
Reading

Šefa tvrtki Tesla, SpaceX i Boring Elona Muska na Twitteru su pitali može li pomoći u spašavanju 12 dječaka koji su s trenerom zaglavili u pećini u Tajlandu već gotovo dva tjedna

Šefa tvrtki Tesla, SpaceX i Boring Elona Muska na Twitteru su pitali može li pomoći u spašavanju 12 dječaka koji su s trenerom zaglavili u pećini u Tajlandu već gotovo dva tjedna.

Musk je nekoliko sati kasnije odgovorio potvrdno, iako nije precizirao kako bi točno pridonio naporima tima okupljenog sa svih strana svijeta kako bi izvršio složenu misiju. Hrvatski spasioci također su u pripravnosti. Put u špilju u kojoj su mladi nogometaši i tim pronađeni neće biti bez opasnosti.

Serijski poduzetnik trenutno se aktivno bavi bušenjem podzemnih tunela u većim gradovima u Sjedinjenim Državama, koji bi trebali poslužiti za njegov futuristički sustav prijevoza Loop.

Musk je u zadnje vrijeme značajno aktivniji u komunikaciji putem Twittera. Tijekom travnja i svibnja učetvorostručio je broj tvitova, od čega su 80 posto bili odgovori na pitanja.

  • +8
Kako Elon Musk vidi budućnost Zemlje i čovječanstva? Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nije jasno zašto je došlo do povećanja, ali postoji poveznica između Muskovih tvitova i poslovanja. Prošle godine Musk se na Twitteru s Mikeom Cannon-Brookesom iz Atlassiana okladio kako Tesla može napraviti najveću litij-ionsku bateriju na svijetu u Australiji za sto dana. To je uspio i ostvariti. Da nije, to bi ga koštalo 50 milijuna američkih dolara ili više, piše Business Insider.