PROBLEMI NA VIDIKU

Elon Musk je uvjeren da u Tesli operira opasni saboter

19.06.2018 u 11:47

Bionic
Reading

Elon Musk, tehno vizionar, milijunaš i ekscentrik uvjeren je da u njegovoj auto kompaniji Tesla operira saboter koji je uspio poremetiti rad računalna unutar firme i pokrasti 'veliku količinu osjetljivih podataka'

Proizvođač automobila Tesla već je do grla u reformama, a ne nedostaje im niti problema s proizvodnjom prednaručenih vozila. Prema najnovijim vijestima, šef kompanije Elon Musk poslao je email u kojem tvrdi da je zaposlenik sproveo 'opširnu i vrlo štetnu sabotažu.' Zaposlenik je navodno primijenio kod u operativnom sustavu kompanije te, što je zabrinjavajuće, podijelio 'veliku količinu' povjerljivih podataka sa nepoznatom vanjskom stranom.

KAKAV LIK

Koje to sve kompanije vodi neumorni Elon Musk?

Pogledaj galeriju

Službena izjava

Musk nije naveo niti jednog osumnjičenog, već je naglasio da Tesla ima jako velik broj neprijatelja koji 'žele da kompanija umre', sve od konkurentskih proizvođača automobila do prodavača fosilnih goriva.

Tesla je službeno odbila komentirati navodnu zavjeru. Ako postoje dokazi koji zbilja potvrđuju sabotažu, moguće je da Teslu čekaju vrlo teška vremena. U najboljem se slučaju radi o pojedincu koji je odlučio brzo zaraditi ili se osvetiti. U najgorem slučaju ovo bi moglo potkopati poslovnu budućnost cijele kompanije.

  • +4
Tesla Roadster Izvor: Promo fotografije / Autor: Tesla

Uostalom, svi znamo što se desilo kod sukoba između Ubera i Waymoa, gdje je procurena informacija u rukama konkurencije dovela do vrlo gorkih i skupih pravnih postupaka.