HACKATON

HZZO nudi šest tisuća kuna za najbolju aplikaciju

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 07.03.2017 12:45
  • Objavljeno 02.12.2014 u 13:41
programer računalo programiranje

programer računalo programiranje

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Sredinom prosinca bit će održano jednodnevno natjecanje u programiranju. Cilj je napraviti aplikaciju namijenjenu korisnicima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), uz podršku Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP), poziva programere na sudjelovanje u natjecanju SEETech Hackathon, koje će biti održano od 13. do 14. prosinca.

SEETech Hackathon ima za cilj izradu mobilne ili web aplikacije koja će odgovoriti na društveno koristan izazov za osiguranike Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Pri otvaranju Hackathona bit će obznanjen konkretan zadatak za tročlane timove, koji će u roku 24 sata imati priliku riješiti isti izradom mobilne aplikacije za barem jednu mobilnu platformu (Android, iOS, Windows Phone) ili mobilne web aplikacije s dizajnom korisničkog sučelja usklađenim s vizualnim identitetom HZZO-a.


Natjecatelji će sami odabrati tehnologiju razvoja, a dobiveno rješenje formirat će u otvorenom kodu (open source). Pobjednička aplikacija bit će besplatna i namijenjena svim osiguranicima HZZO-a.

Bit će održan u prostorijama ZIP-a od 13. prosinca u 10:00 i do 14. prosinca u 10:00. Prijaviti se možete putem Entria do 10. prosinca u 23:59 sati. Odabrani timovi će 12. prosinca dobiti sve potrebite informacije putem elektroničke pošte.

Hackaton je organiziran u sklopu projekta Co-operation of science parks for the promotion of transnational market uptake R&D results and technologies by SMEs, SEETechnology, kojem je cilj poticati inovativno poduzetništvo.

Nagrada za pobjednički tim je 6.000 kuna, dok će HZZO nagraditi tri najbolja tima s ukupno devet vaučera u vrijednosti jednogodišnje police dopunskog zdravstvenog osiguranja, s rokom početka važenja u 2015. godini.

Pobjednike će proglasiti ministar poduzetništva Gordan Maras tijekom konferencije Pristup financiranju i transfer znanja, koja će biti održana 15. i 16. prosinca u hotelu DoubleTree by Hilton u Zagrebu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!