SOLI NA REP

Hvataju kontrolore pomoću Facebooka

21.11.2012 u 18:31

Bionic
Reading

Zagrepčani koriste najveću društvenu mrežu kao platformu za razmjenu obavijesti o lokaciji i kretanju ZET-ovih kontrolora

'Kad se male ruke slože, sve se može! Solidarnošću protiv visokih cijena! Pod udarom visokih cijena karata, pokušat ćemo se obraniti od tih nameta na već ionako prazan studentski džep' - stoji na stranici nazvanoj 'Uhvati zetovca', koja je do trenutka objave ovog teksta prikupila gotovo 13,5 tisuća lajkova.

Autori stranice žele razviti aplikaciju koja bi im omogućila praćenje ZET-ovih kontrolora u realnom vremenu. Otvoreni su za ideje i prijedloge kako ostvariti taj cilj.

Dok je ne dovrše, predlažu jednostavan način razmjene informacija. Kad primijetite kontrolore u vozilima gradskog prijevoza u glavnom gradu, to objavite na stranici i tako obavijestite sve koji prate njezin sadržaj.

Predložen je i obrazac po kojem bi to trebali učiniti: broj vozila, smjer u kojem se kreće i gdje se nalazi u trenutku objave. Da bi sve išlo brže, sugerira se korištenje što razumljivijih kratica.

Prema pisanju portala Danas.net.hr, u ZET-u su upoznati s ovom inicijativom i nije ih nešto jako briga.

Ta inicijativa nije prva (vjerojatno ni posljednja) na Facebooku koja je usmjerena protiv prijevoznika u sastavu Zagrebačkog holdinga.

Prije nekog vremena pozornost je privukla inicijativa Ne plaćam!, koja poziva na potpunu obustavu plaćanja gradskog prijevoza, argumentirajući svoj zahtjev subvencijama koje ZET prima iz gradskog proračuna.