INVESTICIJA

Hub:raum uložio 80 tisuća € u rumunjski startup

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 02.04.2015 15:32
  • Objavljeno 25.03.2015 u 09:22
DeviceHub

DeviceHub

Izvor: Promo fotografije / Autor: hub:raum

Investiciju vrijednu gotovo 610 tisuća kuna inkubator/akcelerator Deutsche Telekoma dodijelio im je za daljnji razvoj projekta vezanog uz internet stvari. Dobit će i priliku za izlazak na tržište s više od 150 milijuna korisnika DT-ovih usluga

DeviceHub.net bio je pobjednik trećeg izdanja hub:raumovog akceleratorskog programa WARP. Razvijaju web-platformu koja prikuplja i analizira podatke s uređaja povezanih s internetom te pomaže pri donošenju poslovnih odluka.

Investiciju vrijednu 80 tisuća eura (gotovo 610 tisuća kuna) inkubator/akcelerator Deutsche Telekoma dodijelio im je za daljnji razvoj projekta.

Uz investiciju, dobit će i priliku za izlazak na tržište s više od 150 milijuna korisnika DT-ovih usluga diljem Europe, moguće u paketu s telekom uslugama. Na raspolaganju će im biti i besplatan co-working poslovni prostor, kao i podrška mentora.


Rješenje na kojem rade bi trebalo olakšati stvaranje usluga u računalnom oblaku temeljenih na internetu stvari. Može biti integrirano s bilo kojom vrstom hardvera, a posebno je dizajnirano za pametna mjerenja, upravljanja flotama vozila, medicinsku industriju, automatizaciju doma i tome slično.

Nakon OmniPastea, to je drugi rumunjski startup koji je dobio hub:raumovu investiciju.

'Partnerstvo s DT-om za nas je velika strateška i razvojna prilika, solidan temelj za ostvarenje našeg plana da postanemo vodećom platformom za internet stvari', rekao je Ionut Cotoi, direktor DeviceHuba.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!