TEHNO NOVITETI

Huawei predstavio novi 8-inčni tablet MatePad T

08.06.2020 u 14:02

Bionic
Reading

Najnoviji tablet iz Huaweija odlikuje se osmojezgrenim procesorom, dobrim performansama i, proizvođač naglašava, vrlo povoljnom cijenom

Huawei je predstavio MatePad T, novi 8-inčni tablet kojeg pokreće osmojezgreni procesor uparen s baterijom kapaciteta 5100 mAh. Metalno-plastični uređaj dolazi s EMUI 10 korisničkim sučeljem koje nudi značajku Kids Corner koja uključuje roditeljski nadzor i četiri načina zaštite očiju.

Konstrukcija

Huawei MatePad T ima okvire zaslona od 4,9 mm i visok omjer zaslona i tijela preko 80 posto. Težak je samo 310 grama, te ga je zato lako moguće koristiti s jednom rukom. Stražnji dio je tableta je izrađen od metala s pjeskarenim završetkom, a uređaj je ergonomski zakrivljen.

Performanse i cijena

Huawei MatePad T ima osmojezgreni procesor radnog takta 2.0 GHz koji radi u tandemu s baterijom kapaciteta 5100 mAh. Huawei naglašava da uređaj može podnijeti 12 sati neprekidne reprodukcije videa ili 600 sati rada u stand-byju sa isključenim zaslonom.

Uređaj pokreće EMUI 10.0.1, korisničko sučelje temeljeno na Androidu. Funkcija Kids Corner, prostor osmišljen 'kako bi djeci omogućio siguran prostor za učenje i zabavu'. Kinds Corner radi u sklopu opcija roditeljskog nadzora kojima je moguće upravljati sadržajem i aplikacijama koji su dostupni njihovoj djeci, kao i količinom vremena koje djeca mogu provesti na uređaju.

Huawei MatePad T dostupan je kod prodajnih partnera u WiFi i LTE verzijama, a preporučene maloprodajne cijene iznose 849 kuna za WiFi varijantu, te 999 kuna za LTE verziju.