MOGUĆE PRVI

Huawei Mate 20 Pro stiže sa čitačem otiska prsta u zaslonu?

16.08.2018 u 07:55

Bionic
Reading

Već se neko vrijeme nagađa kako bi Huaweijevi pametni telefoni Mate 20 ili Mate 20 Pro mogli dobiti čitač otiska prsta ugrađen u zaslon. Pojavili su se dokazi u prilog tim tvrdnjama

Na kineskom web odredištu Weibo objavljene su fotografije na kojima bi mogao biti ili Huawei Mate 20 ili Mate 20 Pro, a koji bi u zaslonu mogao imati čitač otiska prsta. Vjerojatnije je riječ o Mateu 20 Pro, skupljem i naprednijem uređaju.

Fotografije prikazuju zakrivljeni uređaj s povećim zubićem na zaslonu, ispod kojeg je kamera sa 3D senzorom za napredno prepoznavanje lica. Treba ih, naravno, uzeti sa zrnom soli, kao i svaku glasinu.

Priča se kako bi Mate 20 trebao pogoniti osmojezgreni procesor Kirin 980, radnog takta do 2,8 GHz, što je više nego 2,7 GHz u Kirinu 970 ugrađenom u seriju P20. Navodno je izrađen sedam-nanomilimetarskom arhitekturom, sa četiri jezgre Cortex-A77 i četiri Cortex A55.

nešto nije u redu...

Pogledajte greške koje svi radimo, a štete našim mobitelima

Pogledaj galeriju

Što se grafike tiče, trebao bi imati 24-jezgreni čip Mali-G72 MP24. Uz to bi trebao ponuditi procesor za neuralnu obradu, brže obrađivanje slika i LTE modem koji može prenositi podatke brzinom do 1,6 gigabita po sekundi.

Huawei bi smartfon Mate 20 službeno trebao predstaviti u listopadu ili studenom ove godine, piše Tech Radar.