HTC ONE

HTC predstavio novu vojsku Androida

Bionic
Reading

HTC je u Barceloni na Mobile World Congressu predstavio novu seriju pametnih telefona zasnovanih na operativnom sustavu Android i ujedinjenih pod imenom HTC One

Predstavljena su tri uređaja: HTC One X, One S i One V.

HTC One X (na slici iznad) najveći je i najmoćniji među njima: zasnovan je na četverojezgrenom procesoru Tegra 3, ima zaslon dijagonale 4,7 inča razlučivosti 1280x720 piksela (da, otprilike kao 13-inčni prijenosnik) i kameru razlučivosti 8 megapiksela.

Iako HTC tvrdi da vam nakon predstavljanja tog čudovišta treba samo jedan (engl. one) telefon, ipak su tu i dva jeftinija modela. HTC One S ima zaslon dijagonale 4,3 inča, kameru od 8 megapiksela i metalno matte kućište koje bi ga trebalo svrstati među šminkerske uređaje. Uređaj je velik, no pored HTC One X-a izgleda majušno, pogotovo zbog svojih impresivno malenih 7,8 mm debljine.

Na kraju, tu je HTC One V (na slici iznad), također u metalnom kućištu, malo svinutim na donjem dijelu, tako da cijela stvar podsjeća na HTC Legend koji je predstavljen na MWC-u 2010. godine. On ima procesor radnog takta 1 GHz i 'svega' 512 MB radne memorije, dok mu je kamera razlučivosti 5 megapiksela. Zvuči nevjerojatno, no uz sve što smo vidjeli na MWC-u ove godine to ga svrstava među jeftine Androide s dna ponude. Nadajmo se da će mu i cijena biti odgovarajuća takvom imidžu.

Sva tri uređaja 'vrte' Android 4.0 te HTC-ove Sense 4.0, a HTC obećava kupcima i 25 GB besplatnog prostora za pohranu (u partnerstvu s Dropboxom). Tu je i zanimljiv dodatak koji omogućuje bežično priključivanje ovih uređaja na bilo koji televizor i prebacivanje slike s telefona na njega jednostavnim potezom prstiju.

Sva ćemo ta čuda vidjeti na tržištu za otprilike dva mjeseca, a cijene su nepoznate u ovom trenutku.