u dobrim rukama

Hrvatski Telekom uključio još 12 domova za starije u nacionalni program Generacije zajedno

15.12.2021 u 11:45

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom donirao je tablet uređaje i besplatan internet za novih 12 domova za starije diljem Hrvatske u sklopu nacionalnog programa digitalne edukacije starijih osoba Generacije zajedno, kojeg provodi u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb

U prve dvije faze programa, koji je dio šireg društveno odgovornog koncepta U dobrim rukama, Hrvatski Telekom uručio je donaciju za 30 domova za starije. Novom donacijom ta brojka narasla je na 42 doma za starije koji su uključeni u Program digitalne edukacije starijih osoba.

Ustanove koje su primile donaciju i sudjeluju u trećoj fazi programa Hrvatskog Telekoma su: Dom za starije osobe Bjelovar, Dom za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod, Dom za starije osobe Dubrovnik, Dom za starije osobe Domenico Pergolis, Dom za starije osobe Ličko-senjske županije, Dom za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, Dom za starije i nemoćne osobe Požega, Dom za starije osobe Kantrida Rijeka, Dom za starije i nemoćne osobe Sisak, Dom za starije i nemoćne osobe Vis, Dom za starije i nemoćne osobe Cvjetni dom Šibenik i Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar.

Tijekom 2020. i 2021. godine korisnici domova prošli su i edukaciju korištenja digitalnih alata, poput načina na koji uspostaviti WhatsApp video pozive, s ciljem što bolje povezanosti sa svojim obiteljima i prijateljima. Do sada je programom povezano više od 1.500 starijih osoba. Zahvaljujući ovom projektu čak 600 korisnika domova obavilo je više od 2.000 poziva u ukupno trajanju više od 6.000 minuta, a u Programu su sudjelovali i članovi Kluba volontera HT Grupe.

'Nacionalni program Generacije zajedno pokrenut je u okolnostima pandemije Covid-19 i ograničenih kontakta sa starijim članovima našeg društva, kada smo htjeli otvoriti vrata digitalnog svijeta kako bi umanjili osjećaj njihove samoće i izoliranosti i zamijenili ga povezanošću i uključenošću. Pozitivne reakcije koje smo dobili iz domova koji su do sada sudjelovali u programu motivirale su nas da tu ne stanemo, već da nastavimo s ispunjenjem naše misije izgradnje svijeta boljih mogućnosti za sve', izjavio je Ivan Bartulović, član Uprave za ljudske resurse Hrvatskog Telekoma.

U partnerstvu s Volonterskim centrom Zagreb edukativni video materijali za digitalnu edukaciju starijih osoba kontinuirano će se nadograđivati te će biti objavljeni na službenim kanalima Hrvatskog Telekoma.