ZNAČAJAN USPJEH

Hrvatski startup pobjednik globalnog natjecanja

26.11.2014 u 13:03

Bionic
Reading

Agrivi se u jakoj konkurenciji u sklopu natjecanja 'World Startup Competition' u Južnoj Koreji uspio izboriti za prvo mjesto i nagradu vrijedu 50 tisuća dolara

Natjecanje World Startup Competition dio je Startup Nations Summita, globalne konferencije koju organiziraju Startup Korea, Dream Bank Foundation i Zaklada Kauffman, a koja okuplja najbolje svjetske govornike i poduzetnike s ciljem predstavljanja najuspješnijih studija slučaja, međusobne razmjene ideja i znanja te povezivanja i umrežavanja.

'Presretni smo zbog pobjede i osvojenog prvog mjesta! Naš cilj bio je kvalitetno prezentirati ne samo naš projekt, već i Hrvatsku te identificirati potencijalne partnere za tamošnja tržišta, posebno za Dansku i za Koreju.


Ipak, moram priznati da smo priželjkivali pobjedu jer nam titula pobjednika na jednom ovako prestižnom svjetskom natjecanju osigurava ne samo veliku čast te novčanu nagradu, već i globalnu prepoznatljivost koja je ključna za ostvarivanje kontakta s velikim investitorima te omogućava lakši pronalazak partnera na vanjskim tržištima širom svijeta, što nam je itekako važno za daljnji razvoj poslovanja', rekao je Matija Žulj, direktor tvrtke Agrivi.

Izbor pobjednika nije ovisio samo o žiriju - publika je mogla glasati online do 14. studenog. Startupovi iz 46 zemalja svijeta borili su se za pedeset tisuća dolara (oko 275 tisuća kuna), koliko je iznosila prva nagrada.

Agrivi je kao hrvatskog predstavnika odabralo Ministarstvo poduzetništva. Riječ je o jednom od rijetkih domaćih startupova, pokrenutom prije devet mjeseci, koji se bavi razvojem rješenja namijenjenih poljoprivrednicima. Koriste ga u 80 zemalja. Dosad su se predstavili na natjecanjima Creative Business Cup u Kopenhagenu i Pioneers Challenge u Beču, između ostalih.