SOFTVER

Hrvatski Farseer osigurao ulaganje od 1.5 milijuna dolara

14.02.2023 u 12:23

Bionic
Reading

Farseer je SaaS (software-as-a-service) za financijsko modeliranje, planiranje i analitiku koji automatizira do 90 posto manualnih zadataka u financijskom planiranju za srednja i velika poduzeća

Farseer, platforma za poslovno planiranje u vlasništvu istoimene tvrtke je prikupila 1.5 milijuna dolara u posljednjoj seed rundi investicija.

Osnivači Farseera su za vrijeme rada u velikim tvrtkama poprilično često morali 'žonglirati' proračunskim tablicama u Excelu. Alternativa Excelu bio je, za korisnike, kompliciran i nepristupačan poslovni softver bez imalo fleksibilnosti. Softverska rješenja za mala i srednja poduzeća zbog ogromnih količina podataka i velikog broja iznimki u planiranju jednostavno nisu mogla pokriti stvarne poslovne potrebe enterprise korisnika.

Farseer zamjenjuje Excel i Google Sheets u slučajevima kad ti alati nisu dovoljni, kombinirajući fleksibilnost proračunskih tablica u Excelu sa snagom velikih enterprise rješenja. Sam proizvod je višedimenzionalna proračunska tablica s BI (Business Intelligence) funkcionalnostima koja omogućuje skupinama korisnika da lako surađuju i provode prediktivno planiranje.

'Previše ljudskog potencijala je potraćeno na manualni rad u Excelu. Mi svima želimo omogućiti da izrađuju financijske modele i analiziraju brojke bez manualnog rada. Oduševljeni smo činjenicom da su nas u ovoj misiji podržali Apertu Capital i SQ Capital. Naši klijenti, poslovni partneri i zaposlenici su također sudjelovali u ovoj rundi, što je za nas velika dodatna motivacija.' kaže Matija Nakić, suosnivačica i direktorica Farseera.

Farseerov godišnji prihod od licenci - ARR (annual recurring revenue) je u 2022. godini porastao za 3.8 puta u odnosu na godinu prije. Njihovi klijenti su srednje i velike tvrtke iz cijelog svijeta. Rundu investicija od 1.5mil USD predvodi američki Apertu Capital, kojem se pridružio i domaći SQ Capital, koji je Farseer podržao i u pre-seed rundi. Osim SQ Capitala, u investiciju su uključeni i klijenti Farseera, s poslovnim partnerima i zaposlenicima, što pokazuje snažnu podršku svih uključenih u rad Farseera.