PAMETNI TELEFONI

Samsung Galaxy 10 mogao bi doći i u jeftinijoj verziji

01.11.2018 u 13:27

Bionic
Reading

Korejski div će, prema insajderima, pored standardnih skupocijenih flagshipa ove godine ponuditi i nešto jeftiniju verziju predstavljenih uređaja

Nakon što je Apple predstavio svoje nove uređaje, došlo je vrijeme da to napravi i Samsung. Korejski div prema izvješću Bloomberga planira izdati nekoliko novih uređaja te, po uzoru na Apple, sprema Galaxy 10, nadograđenog nasljednika S9 (kodnog imena 'Beyond'), još veći S10 Plus, kao i jeftiniji uređaj za najširu publiku (po uzoru na iPhone XR).

  • +21
Samsung Galaxy Note 9 slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Nova generacija Samsung smartfona

Kao što to obično i biva sa Samsung uređajima (barem od 2014.), najjači modeli imat će zakrivljeni OLED ekran i, kao što smo prije naveli, senzor za otisak prsta unutar samog ekrana. Nova stražnja trostruka kamera također bi mogla biti velika stvar, dok će prednja kamera biti skrivena ispod samog ekrana. Također se šuška i o čipsetu koji podržava 5G.

POMOĆ PRI ODABIRU

Bežični ili 'obični' punjač? Evo nekoliko savjeta

Pogledaj galeriju

Jeftiniji premijski model?

Kao što je Apple napravio sa iPhoneom XR, Samsung će vjerojatno učiniti i sa svojim pristupačnijim modelom. Cjenovno pristupačniji S10 i dalje bi mogao biti premijski uređaj, samo bez par značajki najskupljih modela. Šuška se da ćemo uskoro vidjeti i četvrti prototiop uređaja S10 koji ne dolazi sa priključkom za slušalice, samo nismo sigurni hoće li ga Samsung predstaviti tijekom događaja na kojem ćemo vidjeti nove flagshipe.

Što se cijene svih navedenih uređaja tiče, za sad ne znamo ama baš ništa.

A što je s preklopnim uređajem?

Bloombergovo izvješće također navodi informacije o dugo iščekivanom preklopnom uređaju kodnog imena 'Winner'. Prema svemu sudeći, korejski proizvođač je neodlučan hoće li ekran preklapati horizontalno ili vertikalno, što zunači da bismo preklopni smartfon iz Koreje mogli čekati još neko vrijeme.

Samsung do sad (očekivano) nije potvrdio niti jednu od navedenih glasina.