PAZITE NA TAJ RAČUN!

Hoće li vas elektrošokovi odgovoriti od nepotrebne kupovine?

21.05.2016 u 08:31

Bionic
Reading

Za internaute koji se ne mogu kontrolirati pri kupovini online, britanska kompanija Intelligent Environments je otkrila platformu koja povezuje bankovni račun korisnika s Pavlok narukvicom za elektrošokove. Zvuči stresno? To je i cilj, navodi kompanija

Ako količina novca na računu padne ispod određene razine, narukvica će vlasniku prirediti šok. Štoviše, može raditi i u kombinaciji s Nest sustavom kako bi se smanjili troškovi grijanja i hlađenja. I dok banke u Ujedinjenom Kraljevstvu nisu najavile kako će se izravno podržavati ovakvo što, Intelligent Environments ih već ima nekoliko za klijente s postojećim bankovnim platformama.

'U pitanju je reagiranje na promjene u vašim financijama', rekao je CEO David Webber za BBC. 'Snaga volje je super - no nema je svatko', dodao je, napomenuvši i kako nije riječ o konceptu koji 'pretjerano kontrolira'. Stvar možda nije toliko ozbiljna, narukvicu je moguće i isključiti da ne pruža elektrošokove, no riječ je o vrlo zgodnoj demonstraciji Internet of Things mogućnosti.

Webber vjeruje kako će ideja o vezanim uređajima koji komuniciraju jedni s drugima i s njihovim vlasnicima potpuno izmijeniti sliku industrije te da je riječ o razini revolucije koju su nedavno odigrali pametni telefoni i tableti.

Više o svemu moguće je pročitati na BBC-ju