POVRATAK OBITELJI

Hoće li Google s Androidom P napraviti veliki zaokret o kojem se priča?

08.05.2018 u 14:18

Bionic
Reading

Tehnološki div će tijekom nadolazeće konferencije predstaviti niz alata koji će korisnicima pomoći da se riješe ovisnosti o uređajima te više vremena provode s bližnjima

Tvorci Androida nam s novom linijom proizvoda žele olakšati život dajući nam alate kojima ćemo moći obuzdati ovisnost o smartfonima. Prema nedavnom članku objavljenom u Washington Postu, Googleov izvršni direktor Sundar Pichai će na otvaranju developerske konferencije Google I/O puno pričati o odgovornom korištenju tehnologije.

Ovo donekle ima smisla, s obzirom da industrija užurbano osvrće prema korisnicima i čuvanjem njihovih podataka, kako se skandal sa Cambridge Analyticom ne bi ponovio, a Google kao takav ima masivni utjecaj na globalnu tehnološku atmosferu, s obzirom da njegove usluge koriste milijarde ljudi diljem svijeta.

Redizajnirani Gmail Izvor: Screenshot / Autor: Google

Dio skepticizma vezanog uz tehnologiju vezan je uz njezinu 'zaraznost' i način na koji može preuzeti ljudske živote. Dioničari Applea već neko vrijeme traže kompaniju da stvori proizvode koji suzbijaju ovisnost među djecom, dok je Facebook otvoreno priznao da dugo gledanje društvene mreže može ozbiljno utjecati na nečije raspoloženje.

pametne alternative

Što kad vam YouTube dosadi? Imamo pet prijedloga

Pogledaj galeriju

Što Google planira?

Prema anonimnom izvoru iz Googlea, Washington Post opisuje dodatke za operativni sustav Android koji će omogućiti korisnicima i njihovim obiteljima da kvalitetnije kontroliraju količinu vremena provedenu uz Androide. Trenutno nitko ne zna kako će nove značajke izgledati, kao ni kada bi one mogle doći. Ne zna se hoće li značajke stići s novim Androidom P ili kroz eventualnu integraciju kroz nekoliko mjeseci.

Iz dosadašnjeg iskustva s Googleom da se zaključiti o kakvoj će se vrsti nadogradnje raditi. Prema svemu sudeći, uvest će se nešto što kontrolira vrijeme koje dijete provede uz smartfon ograničavanjem svakodnevnog korištenja tajmerom. Ovu metodu Google je već koristio u aplikaciji YouTube Kids, kao i porodicom aplikacija Family Link.

Pretpostavljamo da će drugi divovi poput Applea, u slučaju ovakve prezentacije, uskoro napraviti slični iskorak.