NOVI POČETAK

HGspot predstavio novu web stranicu

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 02.03.2010 15:58
  • Objavljeno 02.03.2010 u 14:16
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Trgovina elektroničkim proizvodima HGspot je u sklopu svog repozicioniranja na hrvatskom tržištu predstavila i sasvim novu internetsku stranicu s nekim zanimljivim mogućnostima po prvi puta viđenim na hrvatskom tržištu

Jedna od najpoznatijih hrvatskih trgovina elektroničkom opremom HGspot prošle je godine posebno teško pogođena gospodarskom krizom. Kriza je potencirala neke propuste tadašnjeg vodstva, što je rezultiralo njegovom smjenom i traženjem nove strategije. U upravu se vratio jedan od osnivača Hrvoje Prpić i započeo rekonstrukcija poslovanja. Nakon velike rasprodaje zaliha stare robe, HGspot je odustao od nekih poslovnica, preuredio ostale i sada ponovo nastupa na tržištu.

Danas je predstavljena potpuno redizajnirana internetska stranica tvrtke. Nova stranica je oličenje nove strategije HGspota, pa je prvo o strategiji govorio stručnjak za marketing prof. dr. sc. Zvonimir Pavlek. Profesor Pavlek je imenovan voditeljem tima za repozicioniranje HGspota. HGspot bi se u budućnosti trebao više orijentirati na kupca nego na proizvod i njegove suhoparne specifikacije. Profesor Pavlek je naglasio da će prodavači ulaskom u svijet svojih klijenata znati koji im proizvod preporučiti te da će uspjeh u prodaji na taj način zasigurno doći jer nitko na našem tržištu još ne nudi takvu uslugu.

tportal

tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: -

U izradi internetske stranice HGspot se ugledao na filozofije Googlea i Applea, pa je napravio stranicu minimalističkog dizajna na kojoj posjetitelj određuje što želi raditi. Prebacivanje kontrole na posjetitelja vidljivo je iz činjenice da stranicom dominira pretraživač u koji posjetitelj upisuje svoje želje, no zadržane su i klasične strukture da bi se posjetitelji lakše snalazili u prijelaznom razdoblju. Posebnost novog dizajna jest i ponuda proizvoda koji trenutno nisu na skladištu trgovine, ali se nalaze kod nekog od HGspotovih dobavljača i mogu se dobiti za jedan dan. Zasad je HGspot povezan s tri najveća dobavljača informatičke opreme, a planira se povezati s još desetak.

Iz svega prezentiranog vidljivo je da HGspot teži bitnom povećanju kvalitete usluge na svim poljima. U narednim mjesecima ostaje nam vidjeti koliko će uspjeti u svojim nastojanjima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi