NAJVEĆA IKAD

Gotovo tisuću sudionika na 16. konferenciji CUC

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 16.11.2016 16:44
  • Objavljeno 16.11.2016 u 16:44
CUC 2016 (7)

CUC 2016 (7)

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: CARNet

Pod sloganom Programirajmo svoju budućnost od 9. do 11. studenoga u hotelima Lone i Eden u Rovinju održana je 18. CARNetova korisnička konferencija - CUC 2016.

Konferencija CUC 2016. okupila je više od 980 sudionika, što ju čini najvećom dosad CARNetovom korisničkom konferencijom. Putem video prijenosa na CARNetovom portalu Meduza sadržaji s konferencije su djelomično bili dostupni i onima koji nisu bili u Rovinju.

Program je bio sastavljen od dva pozvana predavanja, dva panela, 30 radionica, 48 aktivnih izlaganja, 22 prezentacije radova i 14 prezentacija sponzora. Posebne cjeline programa činili su program za sudionike projekta e-Škole, koji se sastojao od 13 radionica i tri prezentacije projekta te cjelina predavanja sys.trek namijenjena sistem inženjerima s CARNetovih ustanova članica.

Glavni program konferencije bio je podijeljen u pet tematskih cjelina: Interaktivno učenje i razigrana nastava, Otvoreno obrazovanje, Razvoj digitalno zrelih škola, Digitalna kultura i Utjecaj tehnologije na obrazovanje budućnosti

Plenarnim predavanjem Technology Challenges for 21st Century Education otvorio ju je Bradley Tipp iz Microsoftove grupacije World Wide Education Industry. Govorio je o ulozi tehnologije u obrazovanju te o trendovima koji mijenjaju način na koji se učenje isporučuje i prima od strane nastavnika i učenika.


Astronom i edukator Korado Korlević održao je predavanje na temu STEM edukacija, koliko rano? tijekom kojeg se bavio trendovima u razvoju ključnih tehnologija koje će obilježiti 21. stoljeće.

Na prvom panelu u okviru sys.treka panelisti su raspravljali o temi Žene u IKT-u kroz iskustvo i primjer, kao i o razlozima zašto je žena u ICT-u još uvijek tako malo. Drugi panel raspravljao je temu Programirajmo svoju budućnost - kako će izgledati učenici, nastavnici, škola i učenje u budućnosti

Kao nasljednik natjecanja Webfestival, koje je uz konferenciju bilo organizirano šesnaest puta, ove godine održano je novo natjecanje pod nazivom Pravi kaLibar za znanje. Sudjelovali su nastavnici iz osnovnih i srednjih škola Hrvatske koji su izradom digitalnih nastavnih materijala u CARNetovom alatu Libar na temu Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije potaknuli izvrsnost u izradi digitalnih nastavnih materijala.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: CARNet

Prijavljena su bila 43 digitalna nastavna materijala od čega ih je 33 ispunjavalo sve uvjete natječaja. Prvo mjesto i prijenosno računalo osvojila je Branka Pastuović iz Osnovne škola Brodarica, digitalnim nastavnim materijalom Dani otvorenog uma - DOS za učenike RN.

Međunarodni programski odbor za najbolji rad konferencije odabrao je Mogu li besplatne igre na tabletima potaknuti učenike na učenje tablice množenja i dijeljenja? autorice Sanje Loparić iz Tehničke škole Čakovec. Osvojila je STEMI hexapod robota.

Više:CUC 2016

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!