DODATAK TRAŽILICI

Google vas vodi prema osjećaju

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 27.08.2012 11:44
  • Objavljeno 27.08.2012 u 10:57
Google Feeling Lucky Wonderful

Google Feeling Lucky Wonderful

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Dugme u Googleovoj tražilici - koje nije bilo naročito korisno, ali nas je ponekad uveseljavalo - dobilo je niz novih mogućnosti

Otkad je Google svojoj tražilici dodao Instant (uslugu koja prikazuje rezultate dok još utipkavate upit), dugme 'Prati me sreća' postalo je suvišnim.

Neki bi rekli da nikad nije ni bilo naročito potrebno, tim više što se njime koristi tek vrlo mali broj ljudi. No, znalo je uveseljavati dokono surfersko pučanstvo, spremno tražilici prepustiti da ih odvede izravno do odredišta za koje misli da je relevantno.

Bilo je, dakle, više dobar štos nego što je bilo doista korisno, kako surferima, tako i kompaniji. Hoće li ga se Google riješiti? O, ne. Neće. Naprotiv. Naučili su ga nekoliko novih trikova.

Postavite li kursor iznad njega, zavrtjet će se kako bi prikazalo različite 'emocije' - umjesto sreće, može se 'osjećati' gladno, umjetnički, u trendu, zbunjeno i tome slično. Ako kliknete na nešto od toga, Google će vas odvesti do usluge vezane uz emociju koju ste odabrali.

Recimo, opcija Stellar (zvjezdano) vodi do stranice posvećene teleskopu Hubble u Google Earthu, Artistic (umjetnički) do kolekcije u Google Art Project, Hungry (gladno) do popisa restorana u blizini i tako dalje.

Nažalost, čini se kako ta mogućnost zasad nije dostupna na hrvatskom jeziku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi