čišći dizajn

Google radi veliki 'makeover': Pogledajte kako će vaše aplikacije uskoro izgledati

02.08.2018 u 14:17

Bionic
Reading

Novi dizajn iz Googlea sve njegove popularne aplikacije pokušava ogoliti od suvišnih boja i vizualnih smetnji, a najnoviji video konačno prikazuje kako će sve izgledati u akciji

Google prema najnovijim izvješćima radi na velikom broju izmjena u svojim aplikacijama koje, čini se, planira prilično izmjeniti. Prvi video koji demonstrira Material Design izašao je s najavom onoga što možemo očekivati od nadolazećeg redizajna za aplikacije na Androidu poput Gmaila, Google Photosa, Google Drivea i mnogih drugih. Sve promjene koje ćete upravo vidjeti navodno će izaći u sklopu redizajna.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Google

Sam video napravili su dizajneri Adam Grabowski i Nicolo Bianchino koji su među ostalim radili na razvoju Material Designa. Namjena isječka je demonstracija nadograđenog sustava dizajna internim timovima. Nakon što je video bio prebačen u 'privatni mod' na Vimeu, nije mu trebalo dugo da se pojavi na YouTubeu gdje ga mogu vidjeti apsolutno svi.

Put prema čistom dizajnu

Material Design prvotno je u Googleove aplikacije uveden 2014. i to za Android Lollipop. On je uveo čistu paletu boja, dublje sjene i oštrije rubove, a prošle godine Google je developerima dodatno olakšao njegovo uvođenje u aplikacije i igre izdavši specijalni alat za integraciju boja.

tehno savjeti

Evo kako očistiti iPhone od nepotrebnih stvari

Pogledaj galeriju

Kada izlazi?

Svi noviteti koje vidite u videu radne su verzije dizajna te nipošto ne predstavljaju konačni proizvod. Premda postoje veliki izgledi da će novi Gmail, Photos i ostale aplikacije ličiti na ovo što smo malo prije vidjeli, velika je vjerojatnost da će barem neke elemente u jednom trenu mijenjati.