NEPODCRTANE POVEZNICE

Google nakon 18 godina odlučio promijeniti stvari

13.03.2014 u 19:24

Bionic
Reading

Već nekoliko tjedana korisnici su mogli primijetiti kako Google testira uklanjanje podcrtanih linkova, nečega što postoji praktički otkako je weba. 18 godina nakon što je Google kao projekt uopće došao na svijet, podcrtani linkovi postaju dijelom prošlosti, a sada su i službeno isključeni iz rezultata pretrage

Rukovoditelj dizajna za Google pretraživač, Jon Wiley je na svom Google+ profilu tijekom jučerašnjeg dana podijelio informaciju kako rezultati pretrage sada izgledaju drugačije, a to ne uključuje tek uklanjanje podcrtanih linkova.


Rezultirajući sadržaj je sada i nešto uvećan te raspoređen tako da se osigura viša razina čitljivosti. Sučelje u konačnici sada dosta podsjeća na ono s mobilnih rezultata pretrage - pa čak i Google aplikacija, a ostaje za vidjeti hoće li imati značajnijeg utjecaja na klikove na određene stranice.

Novi prikaz pretraživanja (klik za uvećani prikaz)


Wiley je dodao tek kako u kompaniji žele osigurati što višu konzistentnost dizajna kroz različite platforme, a postoji mogućnost da će još neke značajke i rezultati pretraživanja s mobilnih varijanti stići na internetske preglednike u računalima.