snalaženje među porukama

Gmail više neće biti isti: Uskoro stiže jedna vrlo korisna značajka

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 14.02.2020 13:42
  • Objavljeno 14.02.2020 u 13:42
tportal

Izvor: Creative Commons / Autor: gabrielle_cc

Popularna Googleova usluga za internetski email uskoro će (vjerojatno) dobiti značajku koja će automatski označavati poruke određenih sadržaja, a razlog je, kao što to obično biva, olakšavanje snalaženja u nerijetko kaotičnom virtualnom kasliću

Najnovija značajka za Gmail koja označava i grupira vaše email poruke i to zavisno o njihovom sadržaju uveliko bi mogla olakšati svakodnevno korištenje popularne aplikacije. Analitičari iz 9to5Googlea prokopali su kroz instalacijske datoteke nove verzije Gmaila za Android te su otkrili veze za novi alat koji bi označavao i grupirao poruke bez potrebe za izradnjom posebnih lista ili korištenja filtra.

Gmail, podsjećamo, koristi oznake kako bi korisnicima pomogao pri snalaženju s porukama. Moguće je jednoj poruci dati nekolko oznaka, one ne odnose poruku u posebni spremnik te se mogu aplicirati automatski ako odlučite za njih raditi posebne filtre. Problem je, doduše, što je stvaranje filtra i raspoređivanje poruka u razne grupe dosta naporan posao koji se obično radi nakon cijelog radnog dana prebiranja po porukama, a toga je, čini se, svjestan i sam Google.

Kopanjem kroz novu verziju Gmaila za Android, analitičari iz 9to5Googlea su pronašli dokaze o postojanju oznaka za 'kupovinu' i 'putovanja' koje se mogu automatski aplicirati na poruke. Sve poruke iste vrste bit će automatski grupirane, što znači da će korisnici lakše moći pronaći sve račune ili poruke o slanju robe.

Znači li ovo da ćemo uskoro zbilja dobiti Gmail koji kaslić za zaprimljenu poštu uređuje umjesto nas? Teško je pretpostaviti, s obzirom da Google nerijetko mijenja planove, no vjerujemo da se u ovom slučaju zbilja radi o stvari koja će svakom korisniku ove usluge biti od barem male koristi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!