GLEDAŠ I ŠOPINGIRAŠ

Gejmeri, znate li da ćete uskoro igre moći kupovati i preko Twitcha?

08.04.2017 u 08:37

Bionic
Reading

Posjetitelji će do kraja idućeg tjedna na izboru imati preko pedeset igara, što je zbilja solidan početak

Twitch je službeno obznanio da će posjetitelji uskoro uz gledanje prijenosa uživo moći kupiti videoigre izravno putem njegove platforme. Ova opcija autorima će omogućiti plasiranje specijalnih ponuda obožavateljima koji gledaju prijenos njihovih videoigara te će dio novca čak moći ponuditi streamerima. Kupci će tako moći zarađivati specijalne Twitch Crateove koji će sadržavati nasumično izabrane emoteove, bedževe i bitse za navijanje.

Počevši od srijede pa sve do kraja idućeg tjedna na platformi bi se trebalo pojaviti oko pedeset igara, kao i vezani sadržaj. Moći ćete kupiti For Honor, Ghost Recon: Wildlands, Smite, Tyranny, Atlas Reactor, Broken Age, Firewatch i Warframe. Kupovinu možete obaviti pomoću aplikacije Twitch ili servisa poput Uplaya.

Twitch Crate je moguće zaraditi svakom kupnjom većom od pet dolara, a Twitch će nuditi posebno dijeljenje Crateova tijekom cijelog travnja. Glavna nagrada, spomenimo, bit će 500 dolara ili više u opremi za streaming. Igre dostupne putem Twitcha trenutno su jedino dostupne u američkim dolarima, no on uskoro planira uvesti i 'lokalizirano šoping iskustvo'. 

Kupovine obavljene putem Twitcha vode se preko Amazona te funkcioniraju sasvim solidno nakon što sinkronizirate svoje račune. Jedina stvar oko koje se treba brinuti su streameri koji će možda pokušati zlorabiti svoje kanale kako bi nabrijali prodaju videoigre zato što od svakog prodanog artikla dobivaju pet posto provizije. Ovo se, jasno, ne mora desiti, no realno - ako smo išta naučili o ljudskoj prirodi, onda je to da će netko negdje pokušati zlorabiti apsolutno svaki zamisliv sustav, a Twitch nije izuzetak!

Više informacija o novoj ponudi Twitcha pronađite ovdje.