SAMSUNG ŠIRI DOSEG

Galaxy S II i Tab na LTE tehnologiji

31.08.2011 u 14:38

Bionic
Reading

Samsung je nadogradio pametni telefon Galaxy S II i tablet Galaxy Tab 8.9, povećavši brzinu njihovih procesora i dodajući mogućnost spajanja na LTE mreže

Novi proizvodi bit će predstavljeni tijekom sajma IFA u Berlinu, piše PCWorld

Oba uređaja imaju novi dvojezgreni procesor Snapdragon, a radit će na mrežnim frekvencijama 800 MHz, 1,8 Ghz i 2,6 GHz, zbog čega će ih se moći koristiti u Europi. LTE je danas dostupan u Norveškoj, Švedskoj, Poljskoj, Austriji, Finskoj, Njemačkoj, Danskoj, Estoniji i Litvi.

Očekuje se da će u prodaju krenuti početkom iduće godine. Cijene još nisu objavljene.

LTE (kratica za Long-Term Evolution) na putu je da postane standard infrastrukture za 4G, no zbog frekvencijskih politika i dostupnosti tržište te tehnologije postaje sve fragmentiranije, objavila je nedavno tvrtka za istraživanje tržišta Informa Telecoms & Media.

Pojasna frekvencija 2,6 GHz koristit će se također i u dijelovima Latinske Amerike, Afrike, Bliskog istoka te azijsko-pacifičke regije.

Od navedenih, 800 MHz je najnepopularnija. Osim u Europi, koristi se i u azijsko-pacifičkoj regiji.

Galaxy S II ima zaslon Super AMOLED plus, dijagonale 4,5 inča (13,7 cm). Opremljen je kamerom s osam megapiksela i LED bljeskalicom, koja može snimati video zapise rezolucije 1080 piksela.

Dimenzije su 129,8 x 68,8 x 9,49 milimetara, a teži 130,5 grama. Pogonjen je operativnim sustavom Android 2.3.

Galaxy Tav 8.9 ima LCD zaslon dijagonale 8,9 inča (22,6 cm) i kameru s tri megapiksela s LED bljeskalicom, koja može snimati video rezolucije 720 piksela. Pogoni ga također Android, inačica 3.2.

Tamo gdje nema LTE mreža, pametni telefon i tablet radit će na sporijim 3G ili 2G mrežama.