NAJAM SOFTVERA

Fujitsu i Microsoft dogovorili partnerstvo

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 13.07.2010 13:19
  • Objavljeno 13.07.2010 u 13:18
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Microsoft i japanski Fujitsu dogovorili su partnerstvo u sektoru 'cloud computinga', usluga najma podataka i programa koje se umjesto na osobnim računalima korisnika pohranjuju na internetskim poslužiteljima

Taj jeftiniji koncept, gdje klijenti mogu uštedjeti instaliranjem manje snažnih računala s manje memorije, postao je popularniji u razdoblju recesije, kao i zahvaljujući bržem Internetu.

Prema sporazumu, Fujitsu će do kraja ove godine u svojim podatkovnim centrima postaviti Windows Azure platformu, ponajprije u Tatebayashiju u blizini Tokija, a nakon toga i na drugim lokacijama širom svijeta.

"Kroz taj savez pružamo svojim klijentima niz novih mogućnosti u cloud computingu", izjavio je Kazuo Ishida, korporativni viši izvršni potpredsjednik Fujitsu ICT Services Business.

"Naše partnerstvo s Microsoftom odražava Fujitsovu cloud strategiju i bez sumnje će otvoriti nove perspektive u stvaranju informatički umreženog društva."

Fujitsu je kazao je petak da do ožujka 2016. namjerava generirati 1.500 milijarde jena (17 milijardi dolara) prihoda od pružanja usluga cloud computinga širom svijeta, što ga čini temeljem njegove strategije.

Najveći japanski pružatelj IT usluga uložit će ove financijske godine 100 milijardi jena u poslovanje vezano za usluge najma softvera, što je 54 posto više nego prethodne godine, te će osposobiti 5.000 inženjera do 2012., kazao je predsjednik Masami Yamamoto.

Fujitsu je u travnju objavio da će proširiti svoju platformu za cloud computing na pet lokacija izvan Japana do ožujka 2011. i to na Australiju, Veliku Britaniju, Njemačku, Singapur i SAD.

Kompanija je nedavno postavila podatkovni centar u Kini koji će početi s radom iduće godine.

Fujitsu očekuje prihod od cloud computing od 45 milijarde jena ove godine, što je dvostruko više nego prethodne godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi