ČEKANJU JE KRAJ

Fortnite za Android sad je dostupan svima, evo kako ćete ga instalirati

12.10.2018 u 13:55

Bionic
Reading

Napokon smo dočekali i to. Epic je objavio izdanje popularne igre za mobitele za Android koje možete preuzeti bez pozivnice ako imate kompatibilan smartfon

Igra Fortnite predstavljena je u kolovozu ove godine. Prvih nekoliko dana bila je dostupna samo za pametne telefone iz Samsungove linije Galaxy. Nakon toga je popis proširen na više uređaja, iako ne na sve. Sad je Fortnite dostupan za sve kompatibilne uređaje s Googleovim operativnim sustavom.

Za razliku od većine igara za Android, Fortnite ima vlastiti program za instaliranje (installer) pa ju nećete naći u Googleovoj trgovini aplikacijama Play.

Evo uputa kako ćete instalirati Fortnite korak po korak.

DIGITALNA ZABAVA

Popisali smo naše najdraže domaće videoigre svih vremena

Pogledaj galeriju

Prvi korak: Preuzmite igru s Epicove web stranice

Iz Epica su jasno naveli kako jedino oni distribuiraju Fortnite za Android putem svojeg web odredišta, tako da igru nemojte tražiti na Google Playu i drugim trgovinama. Ponude li vam preuzimanje negdje drugdje, sigurno je riječ o prijevari. Nemojte nasjesti i pokupiti zlonamjerni softver.

Drugi korak: Provjerite je li vaš uređaj kompatibilan

Popis kompatibilnih uređaja naći ćete također na Epicovom web odredištu.

Treći korak: Preuzmite softver za instaliranje, pa zatim i samu igru

Prvo preuzmite Fortnite Installer, službeni APK pomoću kojeg ćete instalirati samu igru. Možda ćete morati isključiti pojedine posebne dozvole u postavkama za Android, koje inače priječe instalaciju softvera preuzetog izvan trgovine Play.

Potom se pripremite za nekoliko instanci preuzimanja, više no što ste vjerojatno navikli kad su aplikacije za Android u pitanju. Nakon toga trebali biste moći pokrenuti igru, logirati se u svoj korisnički račun i početi igrati.

Zadržite Fortnite Installer za buduće nadogradnje softvera.