GEJMING

Fortnite renesansa? Igra bilježi rekordne brojke, a poznat je i razlog

07.11.2023 u 08:04

Bionic
Reading

Epic je nakon izdavanja najnovije sezone 'Fortnite OG' privukao rekordan broj gejmera, dosegavši brojke kakve je imao tijekom vrhunca popularnosti

Igrači Fortnitea nahrlili su na igru u rekordnim brojevima. Od izlaska sezone pod imenom 'Fortnite OG' krajem prošlog tjedna, broj igrača poletio je u nebo - dosegnuvši vrhunac u subotu s ukupno 44,7 milijuna igrača, piše Fortnite tim. Igrači su navodno ostvarili kumulativnih 102 milijuna sati igranja, što subotu čini najvećim danom igre ikad.

S Poglavljem 4, sezonom 5, ili 'Fortnite OG,' Fortnite se vraća u svoje dane slave u Poglavlju 1 kako bi gejmere vratio na izvornu kartu otoka iz 2018. i ponovno uveo opremu i druge elemente iz svoje prošlosti.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Epic

Sezona je započela ažuriranjem fokusiranim na poglavlje 1, sezonu 5, a naredna ažuriranja će također dolaziti iz raznih faza proteklih sezona igre. Engadget naglašava da se očekuje kako će put u prošlost trajati samo oko mjesec dana. Broj istovremeno aktivnih igrača - onih koji igru igraju u isto vrijeme - rastao je cijeli vikend, neprestano probijajući prethodne rekorde.

Unutar nekoliko sati nakon objave ažuriranja broj istodobnih igrača porastao je na preko 3,9 milijuna. U subotu je broj istovremenih igrača dostigao vrhunac od preko 6,1 milijuna, a u nedjelju u 17 sati bilo je 5,5 milijuna aktivnih igrača.

Prošlo je puno godina otkad je Fortnite vidio brojke slične ovima, no slutimo da će se one uskoro 'normalizirati'.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'