GEJMING

Fortnite nakon tragedije na nedavnom koncertu miče sadržaj inspiriran Travisom Scottom

09.11.2021 u 08:27

Bionic
Reading

Epic je sadržaje odstranio nakon nesreće koja se desila tijekom nedavnog koncerta Astroworld održanog u Houstonu

Fortnite je planirao dodati novi emotikon Travisa Scotta, no izgleda da je od toga neće biti ništa. Izdavač Epic Games nije dao razlog za ovaj potez koji je, piše Cnet, stigao nakon što je osmero ljudi poginulo tijekom reperovog koncerta u Houstonu.

Rudati podataka su na Twitteru najavili dolazak novog emotikona 'Out West' u dućan s predmetima po cijeni od 500 V-Bucksa - otprilike 5 dolara. Fortnite je u nedjelju navečer na Twitteru objavio da dio dućana Daily ne radi te da će se vratiti na sljedećem ažuriranju - u utorak.

Pomutnja u popularnoj igri nastala je nakon Scottovog festivala Astroworld u Houstonu prošlog petka. Tijekom koncerta je u jednom trenu nastao stampedo koji je rezultirao sa nekoliko stotina ozljeđenih i osmero mrtvih. U nedjelju je pokrenuta kriminalna istraga koja će pokušati otkriti uzrok smrtonosne nesreće.

Fortnite je, podsjetimo, prošle godine organizirao virtualni koncert Travisa Scotta kojeg je posjetilo preko 28 milijuna igrača koji su tijekom i nakon koncerta mogli kupovati kozmetičke dodatke s tematikom američkog repera.