PRAKTIČNO I KORISNO

Facebookov alat za prijenos fotografija na Google Photos sad je dostupan svima, evo kako funkcionira

08.06.2020 u 07:44

Bionic
Reading

Novi alat za prebacivanje podataka omogućava izradu kopija fotografija i video zapisa koje držite pohranjene u Facebooku i prebacite ih u s njime povezani korisnički račun u Google Photos

Facebookov alat za prebacivanje fotografija u servis Google Photos tijekom travnja postao je dostupan u Kanadi i Sjedinjenim Državama. Od sad je dostupan diljem svijeta.

Novi alat za prebacivanje podataka omogućava izradu kopija fotografija i video zapisa koje držite pohranjene u vašem korisničkom računu za Facebook i prebacite ih u s njime povezani korisnički račun u Google Photos.

Nakon Kanade i SAD-a pristigao je u odabrane dijelove Afrike, pacifičkog dijela Azije i Latinske Amerike u prosincu prošle godine, da bi se potom krenuo širiti dalje.

Evo uputa kako možete upogoniti novi alat za prijenos podataka na Facebooku.

  • Dok ste logirani u vaš korisnički račun pri Facebooku kliknite strjelicu usmjerenu prema dolje na kraju trake s izbornikom pri vrhu zaslona i odaberite Settings.
  • Odaberite karticu Your Facebook Information.
  • Kliknite Transfer a copy of your Photos or Videos.

Zasad je moguće pohranjivati samo fotografije na servisu Google Photos. U Facebooku planiaju tu značajku proširiti i na druge tvrtke koje će se priključiti programu Data Transfer.

Tu su inicijativu 2018. godine pokrenuli Google, Facebook, Microsoft i Twitter kako bi poboljšali alate za dijeljenje podataka, kako između tvrtki tako i između korisnika. Kasnije se i Apple priključio tom pothvatu otvorenog računalnog koda.

Zasad nije jasno kad će Facebook dodati podršku za druge servise.