mlaka objava

Facebook ne želi otkriti kome su sve ukradeni podaci, evo i objašnjenja

08.04.2021 u 12:30

Bionic
Reading

Facebook ne želi razotkriti čiji se podaci nalaze u ukradenoj bazi od 533 milijuna korisnika njihove najpoznatije društvene mreže, čemu je pridružio neočekivano mlaku objavu

Facebook je odlučio reagirati na nedavni masivni propust koji je rezultirao javnom objavom 533 milijuna Facebook računa, samo na način koji je malo tko očekivao: kompanija ne želi obavjestiti korisnike da su njihovi podaci javno izloženi.

Verge tvrdi da se u bazi podataka nalaze informacije koje ne biste željeli ostaviti na otvorenom internetu - uključujući rođendane, lokacije, puna imena i telefonske brojeve. Facebook je Reutersu kao razloge naveo da žele biti sigurni koji su korisnici zahvaćeni te čak i da jesu - ne mogu ništa napraviti oko prisutnosti spomenute baze na internetu.

Facebook je u utorak objavio da 'vjeruje' da su hakeri podatke sakupili pomoću lažnog zahtjeva za uvođenje kontakata i to prije rujna 2019. Sakupljanje podataka, podsjećamo, krši pravila Facebooka što cijelu stvar čini vrlo zanimljivijom uzmemo li u obzir da Zuckerbergova marketinška firma nije napravila ništa (ili objavila detalje) nakon što je druga kompanija, Clearview AI, protuzakonito sakupljala slike objavljene na Instagramu i Facebooku.

Facebook tvrdi da je 'napravio promjene' u aplikaciji za uvođenje kontakata kako se ovakve stvari ne bi ponovile ubuduće. Ako želite provjeriti nalazi li se vaša adresa u bazi ugroženih, isprobajte jednu od ovih metoda.