JAVI SEEE

Facebook Messenger je progovorio

04.01.2013 u 09:56

Bionic
Reading

Slanje kratkih glasovnih poruka samo je prvi korak prema punoj funkcionalnosti glasovnih poziva u Facebook Messengeru koji bi trebali biti dostupni za nekoliko tjedana

Facebook je objavio novu verziju svog Messengera za iOS i Android kojim je omogućio funkciju glasovnih poruka putem interneta.

Time je Facebook Messenger postao alternativa Google Voiceu i Appleovom iMessageu.

Korisnici Facebookovog programa mogu snimati i slati glasovne poruke dugačke do jednu minutu umjesto dosadašnjih tekstualnih poruka.

Dovoljno je pritisnuti ikonicu plusa na lijevoj strani kućice za unos teksta i pojavit će se izbornik s dodatnim opcijama.

Odabirom 'Record Voice' pojavljuje se prozor u kojem je dovoljno pritisnuti i držati gumb snimanja i govoriti u mobilni telefon.

Kada je snimanje završeno, korisnik otpušta gumb i poruka se šalje.

Osim slanja glasovnih poruka, u Facebooku rade na omogućavanju funkcije glasovnih poziva u Messengeru koja bi trebala postati dostupna u sljedećih nekoliko tjedana.

Mogućnost glasovnog poziva putem Messengera već se testira u Kanadi, a ako svi testovi prođu sa zadovoljavajućom ocjenom, usluga bi trebala biti proširena i na SAD te Europu.