MALA ŽUTA ČUDOVIŠTA

Facebook ima emotikon za svako raspoloženje

31.01.2013 u 16:35

Bionic
Reading

Facebook iskušava emotikone u statusima i povezuje ih s određenim aktivnostima. Tako svoju sreću ili nezadovoljstvo, primjerice kavom u omiljenom kafiću, sada možete označiti i u svom statusu

Facebook je počeo testirati nove opcije u statusima korisnika kako bi im što više olakšao izražavanje njihovog trenutnog stanja uma.

Tako uz klasično pitanje 'Što ti je na umu?' nudi pitanje 'Što radiš?' i niz ponuđenih aktivnosti poput 'osjećam', 'gledam', 'čitam' ili 'jedem'.

Odabirom aktivnosti odnosno kategorije korisnik potom odabire specifičnu aktivnost, emotikon odnosno multimediju koju pridodaje svom statusu.

Kako piše TechCrunch, Facebook pokušava nadahnuti ljude da što više i što češće dijele sa svojim prijateljima što rade i misle.

Umjesto dosadašnjeg statusa koji je bio samo tekstualan, sada se uz njega pojavljuje i ikonica koja označava aktivnost.

Novi oblik statusa mogao bi pomoći Facebooku u prikupljanju informacija o korisnicima i plasiranju relevantnijih oglasa.

Nemojte se iznenaditi ako vam ubuduće uz status 'depresivan' ili 'tužna' i emotikon 'plačka', Facebook servira oglas za psihijatra, Praxiten ili odmor u planinama.

Iako su ovi novi statusi dostupni tek malom broju ljudi, prve reakcije su izuzetno pozitivne, pa bi se njihova šira primjena mogla očekivati veoma brzo.

Uostalom, dovoljno je tek baciti oko na većinu statusa Facebook kontakata i vidjeti da ljudi sve češće koriste klasične emotikone kako bi izrazili svoje trenutno stanje svijesti.

Problem je samo što često ti emotikoni ne mogu u potpunosti prenijeti kako se korisnik trenutno osjeća.

Primjerice, jeste li gdje vidjeli emotikon za PMS?