ZABRANJENO ZA ZRAKOPLOVE

Evo što Samsung šalje vlasnicima 'eksplozivnih' uređaja Note7

12.10.2016 u 21:24

Bionic
Reading

XDA Developers, poznato odredište za sve mobilne entuzijaste i developere mobilnog softvera, u ponedjeljak je od Samsunga dobilo posebno povratno pakiranje za Galaxy Note7. Ono se sastoji od više različitih kutija, namijenjenih povratu oštećenih ili neispravnih litij-ionskih baterija, što znači da mogu izdržati i njihovu eksploziju/zapaljenje

Neovisno o tom, ove posebne kutije su namijenjene isključivo kopnenom i brodskom prijevozu, nikako zrakoplovnom. Paket u kutiji se sastoji od para rukavica, kutije s termalnom izolacijom i niza drugih kutija koje idu jedna u drugu. Prije smještanja u kutije, Note7 prvo treba smjestiti u posebnu zaštitnu foliju, a Samsung je pružio detaljne instrukcije kako vlasnici Notea7 trebaju upakirati uređaj za slanje natrag.

Za sad nije jasno hoće li svi vlasnici Notea7 dobiti ovakve kutije za povrat ili samo dio potrošača u SAD-u (gdje se pokazalo da ima najviše problematičnih uređaja), kako bi Samsung mogao dovršiti istragu vezanu uz zapaljenje zamjenskih uređaja.