NESTAO U 60 SEKUNDI

Evo kako izgleda kad izgori rijetki Ferrari

03.05.2017 u 12:56

Bionic
Reading

Prototip jednog od najlegendarnijih automobila svih vremena, Ferrarija F40, izgorio je vlasniku u Italiji, i to dok je išao na isporuku njegovog potomka, modela LaFerrari Aperta

Mnogi ljubitelji automobila vjeruju da je F40 najveći superautomobil napravljen u Maranellu, a u svoje vrijeme bio je najpoželjniji na svijetu. Jedan od osam poznatih prototipa modela Ferrari F40 više ne postoji jer je prošli mjesec izgorio u Italiji. Prema izvješću IVG-a, incident se dogodio dok se vlasnik F40 vozio na isporuku svog novog modela LaFerrari Aperta, potomka modela F40. 

Što je uzrokovalo požar, još je nepoznato, a automobil je uništen do neprepoznatljivosti te ga nije moguće spasiti, no vlasnik se može tješiti ostatkom svoje kolekcije Ferrarija. Naime riječ je o građevinskom poduzetniku Jonu Huntu iz Velike Britanije, koji u svojoj kolekciji ima mnogo drugih automobila, ali i sve legendarne i rijetke Ferrarije kao što su 250 GTO, 288 GTO, F40, F50, Enzo i LaFerrari, potonji i u standardnom, ali i u topless izdanju.

Izgorjeli prototip Ferrarija F40 Autor: CarNew