oslobodite memoriju

Evo kako ćete spriječiti WhatsApp da automatski skida fotografije

19.02.2019 u 07:08

Bionic
Reading

Prilično je neugodno kada vam telefon ostane bez memorije, a jedan od najčešćih razloga upravo su razne fotografije i memovi koje su vam prijatelji poslali na WhatsApp.

Nema tu puno filozofije. Prema zadanim postavkama, WhatsApp automatski preuzima fotografije na vaš telefon. U samo nekoliko koraka, bolje rečeno dodira prstom po zaslonu, riješit ćete se ovog problema i u vašem će pametnom telefonu ostati dovoljno prostora da se u njemu sačuva ono doista važno.

Ako koristite Android...

Na Androidu idite na Postavke > Korištenje podataka i pohrane. Spustite se do Automatskog preuzimanja medija. Odaberite Kada koristite mobilne podatke. Poništite odabir opcije Fotografije. Ponovite ovo za opciju Povezano na Wi-Fi i opciju Roaming.

TEHNO SAVJETI

Isprobajte ove trikove za sigurnije surfanje na Androidu

Pogledaj galeriju

Ako koristite Apple...

Na iOS idite na Settings > Data and Storage Usage. Kliknite na 'Photos' (Fotografije). Da biste zaustavili automatsko preuzimanje fotografija, odaberite opciju 'Never' (Nikad). Postupak možete ponoviti za bilo koju vrstu medija poput videozapisa i zvuka.

I to je to! Sada možete bez poteškoća otvoriti WhatsApp, a da pritom ne zatrpavate memoriju vašeg pametnog telefona nepotrebnim podacima.