JEDAN ZA SVE

Eto prstena kojim ćete upravljati svim i svačim

13.03.2014 u 13:58

Bionic
Reading

Ring je nosivi uređaj koji vam omogućuje upravljanje drugim uređajima. Bit će dovoljno mahnuti rukom da se ugasi svjetlo, otvori garaža, pokrene glazba na mobitelu, pošalje SMS, plati račun...

Na jednoj strani ima mali gumb. Kad ga pritisnete, Ring počne snimati kretnju i obrađuje ju tako da može poslužiti za pokretanje neke funkcionalnosti na uređaju kojim želite upravljati.


Zahvaljujući napretku tehnologije, Ring može precizno prepoznati gestikulacije koje opisuju brojeve i slova, zahvaljujući čemu ih je moguće pretvoriti u tekst. Svaki uređaj koji podržava ovaj način upravljanja koristit će različite geste, a bit će moguće kreirati i nove.

Trenutačno je kompatibilan s Androidom i iOS-om. Uskoro bi trebao podržavati i Windows Phone. Dolazi s baterijom koju je moguće puniti do tisuću puta u preliminarnim testiranjima.

U Logbaru, tvrtci koja stoji iza projekta, razvijaju i Checkmark Paymet, sustav koji omogućava plaćanje pokretima ruke putem sigurnog gatewaya koristeći GPS ili iBeacon. Imaju i otvoreni API, tako da se programeri mogu uključiti i razvijati aplikacije za njihove uređaje i platformu.

Dvadesetak dana prije završetka kampanje na Kickstateru, Ring je prikupio tri puta više od 250 tisuća dolara (gotovo 1,4 milijuna kuna), koliko je tražio na početku kampanje.

Za one koji ga naruče među prvima, koštat će 165 dolara (nešto više od 900 kuna). Trebao bi biti isporučen do srpnja ove godine, piše Neowin

Pogledajte: