NADA SE UŠTEDI

Elon Musk: 'Pitat ću Tima Cooka da smanji porez na X u App Storeu'

03.08.2023 u 15:48

Bionic
Reading

Musk ovaj potez opravdava povećanjem naknada za kreatore na platformi, rekavši da će ono što uštedi na mikrotransakcijama direktno proslijediti njima

Elon Musk je rekao da planira zatražiti od Tima Cooka da prilagodi naknade za App Store koje X plaća na pretplate. Cilj je, njegovim riječima, povećanje povećanje zarade kreatora na platformi (donedavno poznatoj kao Twitter).

Ove su primjedbe najnoviji primjer Muskova pozivanja prigovaranja na 'porez za App Store' koji Apple uzima od kupnje putem aplikacije.

Musk je zahtjev postavio kao dio nastojanja da kreatorima pomogne da budu više plaćeni.

'Iako smo ranije rekli da X neće zadržati ništa za prvih 12 mjeseci a nakon toga 10 posto, mijenjamo tu politiku u to da X ne zadržava ništa zauvijek, sve dok isplata ne prijeđe 100 tisuća dolara, nakon čega će uzimati 10 posto' napisao je u tvitu.

'Apple uzima 30 posto, ali razgovarat ću s @tim_cookom i vidjeti može li se to prilagoditi tako da bude samo 30 posto onoga što X zadržava nebili se povećalo ono što kreatori dobivaju.'

Nije jasno ima li Muskov zahtjev ikakve šanse za uspjeh. Čini se malo vjerojatno da će Cook učiniti takav ustupak, budući da je dugo izbjegavao kritike brojnih drugih programera o naknadama App Storea i politikama koje ih okružuju, naglašava Engadget.