rebrendiranje

Musk je odlučio ‘ubiti’ ptičicu Twittera, a mi vam donosimo upute kako je vratiti

28.07.2023 u 13:13

Bionic
Reading

Twitter je nedavno rebrendiran u X u pokušaju novog vlasnika Elona Muska da transformira platformu društvenih medija u potpuno novu aplikaciju. Međutim rebrendiranje je kod mnogih korisnika izazvalo negodovanje, a mi vam u nastavku donosimo upute kako vratiti sirotu plavu ptičicu

Muskova odluka da promijeni ime Twittera u X naišla je na brojne kritike, a mnogi su korisnici izrazili frustraciju generičkim logotipom X, ali zadržavanjem riječi ‘Twitter’ i ‘tweet’ na samom servisu. Ova mješavina starog i novog brendiranja izazvala je žestoku reakciju, najčešće zagriženih i dugovječnih korisnika, a koji čeznu za danima Twittera prije Muska.

U potezu koji je oduševio mnoge korisnike Twittera, programer softvera od nadimkom Cygaar izradio je proširenje za Chrome koje zamjenjuje Muskovu robnu marku X klasičnim logom ptice na Twitteru. Ekstenzija, koju možete pronaći na GitHubu, brzo je stekla popularnost među korisnicima koji žele vratiti dio starog izgleda Twittera.

S obzirom na to da se dodatak još uvijek ne nalazi u službenoj ponudi i bazi dostupnih dodataka za Chrome, morat ćete ga instalirati ručno. Kako to učiniti, možete vidjeti putem ovog linka.

Naravno, nakon što vratite prepoznatljivu ptičicu ovim načinom, ona će biti vidljiva samo vama, i to na Chromeu, na koji ste ga dodali.

Rebrendiranje Twittera Musku ne prolazi bez pravnih problema. Mnogi poznati brendovi, poput Mete i Microsofta, u određenim segmentima polažu pravo na ‘X’ i bit će izuzetno zanimljivo pratiti kako će se odviti ova pravna bitka.

U međuvremenu, Musk je promijenio službeni naziv platforme iz @Twitter u @X. Gene X Hwang, izvorni vlasnik računa @x, tvrdi da ga je Musk preuzeo bez plaćanja.

Nostalgični korisnici Twittera mogu instalirati Cygaarovo proširenje kako bi vratili barem mali dio starog Twittera.

  • +11
Elon Musk Izvor: Profimedia / Autor: Apaydin Alain/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia