IZVANREDNA VREMENA...

Elon Musk iznenadio izjavom: 'Svijetu treba još nafte'

07.03.2022 u 13:49

Bionic
Reading

Elon Musk, direktor najvećeg proizvođača električnih automobila na svijetu počeo je zagovarati dodatno iskopavanje nafte i plina

Elon Musk, poduzetnik i milijunaš iza Tesle i Tesla Solara, kompanija posvećenih smanjenju benzinskih motora, nafte i ugljena promijenio je diskurs i izrazio podršku povećanoj proizvodnji nafte i plina.

U petak je tvitao da, makar se tome protivi, jednostavno ne vidi situaciju u kojoj nastavljamo smanjivati proizvodnju nafte i plina.

'Ovo će, bez dvojbe, loše utjecati na Teslu, no održiva energetska rješenja jednostavno ne mogu instantno nadomjestiti oslanjanje na ruske naftovode, oslanjanje koje nije zaustavilo mnoge vlade od sankcioniranja Rusije zbog invazije za Ukrajinu, nego je probudilo strahove o porastu cijena energenata - pogotovo na području Europe, piše Verge.

Premda nije uvijek do kraja jasno da li se Musk na Twitteru šali, trola ili provodi riječi u akciju, ne postoji dvojba da je riječ o vrlo utjecajnom čovjeku kojeg prati 76 milijuna ljudi.

  • +5
Elon Musk Izvor: EPA / Autor: ERIK S. LESSER

Valja uzeti i u obzir da su plin i nafta važni za Muskove poslovne planove. Prošle smo godine tako čitali o tome da SpaceX planira bušiti prirodni plin na zemljštu u blizini pogona Starshipa. Na koncu, Muskove rakete ne lete na struju.

'Ne podržavam demoniziranje industrije plina i nafte' rekao je tijekom razgovora sa Joeom Roganom. 'Nastavit ćemo paliti fosilna goriva još jako dugo vremena i pitanje je samo kojom ćemo se brzinom u budućnosti prebaciti na alternativne izvore energije', rekao je.