BUDUĆNOST PROMETOVANJA

Električni bicikl eBIQE doista izgleda impresivno

06.03.2014 u 16:17

  • +2

'eBIQE električni bicikl'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Qoros

Bionic
Reading

Rezultat partnerstva kompanije Greyp Bikes i izraelsko-kineske kompanije Qoros je koncept eBIQE, bicikl koji može juriti do čak 65 km/h. Vozači mogu odabrati standardnu vožnju korištenjem pedala, vožnju asistiranu elektromotorom ili isključivo vožnju elektromotorom

Ako vam se fotografije koncepta čine poznatim, nije čudno. Riječ je o projektu koji za tehnološki temelj koristi Greyp 12 iz domaće tvrtke Rimac Automobili, o kojem je ranije bilo riječi.

Uz korištenje elektromotora, vozači imaju nekoliko opcija: Street, koji ograničava maksimalnu brzinu do 25 km/h kako bi se zaobišle zakonske definicije motocikla u nekim zemljama, zatim Eco mod, u kojem se osigurava najmanja potrošnja baterije te Power mod u kojem dvokotač razvija maksimalnih 65 km/h.


Koncept eBIQE puni se svega 80 minuta iz standardnog zidnog priključka, a doseg ovisi o modu vožnje. Street tako osigurava 120 kilometara, Eco 100 km, a u Poweru se doseg smanjuje na 80 km.

Masa koncepta je svega 49 kilograma s baterijom od 1,3 kWh, što je postignuto korištenjem materijala poput karbonskih vlakana. Više o njemu može se pronaći na linku