NAKON DESET GODINA

E-learning akademija postaje studij?

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 17.06.2013 16:57
  • Objavljeno 17.06.2013 u 16:34
CARNet E-learning

CARNet E-learning

Izvor: Ostale fotografije / Autor: CARNet

U CARNetu žele svoj program usavršavanja za sve koji žele više naučiti o primjeni informacijskih tehnologija u obrazovanju, koji je ovih dana napunio deset godina, pretvoriti u specijalistički studij

CARNetova E-learning akademija je program usavršavanja nastavnika, učitelja, profesora i svih koji žele više naučiti o primjeni informacijske tehnologije u obrazovanju.

Program se izvodi u dva semestra, a polaznik odabire jedan od tri moguća smjera: E-learning Management, E-learning Tutoring i E-learning Course Design.

Tijekom pohađanja programa polaznici se samo tri puta susreću s ostalim polaznicima na radionicama uživo. Sva ostala nastava izvodi se online, kroz aktivnosti kao što su online diskusije, grupni ili individualni rad na zadacima, webinari i uz pomoć drugih metoda primjerenih za online učenje i poučavanje.

Program je intenzivan i od polaznika traži kontinuiranu aktivnost, a za uspješno pohađanje polazniku je potrebno 8-10 sati rada tjedno.

Uključujući 43 polaznika iz aktualne generacije, programe E-learning akademije ukupno je završilo 495 polaznika. U programu su sudjelovali polaznici iz svih županija, odnosno iz oko 70 gradova i mjesta u Hrvatskoj, a 21 polaznik se priključio iz susjednih zemalja: Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Kosova. Dvanaest polaznika uspješno je završilo sva tri smjera, a još ih je 29 završilo po dva smjera.

U ukupnoj strukturi polaznika najveći udio čine zaposlenici osnovnih i srednjih škola - učitelji, nastavnici, stručni suradnici i ravnatelji. Trećinu polaznika čine profesori i drugi zaposlenici visokoškolskih ustanova, a među njima je bilo i nekoliko dekana i prodekana.

E-learning akademiju je pohađao i velik broj onih koji se obrazovanjem bave u državnim ili drugim javnim organizacijama te zaposleni u komercijalnom sektoru. Među polaznicima su tako bili zaposlenici javnih i privatnih fakulteta, izdavačkih kuća, Oružanih snaga...

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!