EDGE E220S I E420S

Dva nova prijenosnika Lenovo ThinkPad

12.04.2011 u 14:39

Bionic
Reading

Lenovo je na današnjoj konferenciji za medije javnosti predstavio svoja dva nova prijenosna računala obitelji ThinkPad Edge. Oba prijenosnika prvenstveno su namijenjena poslovnim korisnicima, no svejedno zadržavaju elegantan dizajn i vrhunske performanse

'Način na koji zamišljamo dizajn računala i čitav doživljaj rada za računalom se mijenja', izjavio je regionalni marketing menadžer Lenova za Jugoistočnu Europu, Mladen Skuliber. 'Novi vrhunski prijenosnici ThinkPad Edge pružaju korisniku tehnologiju koja je prilagođena pojedincu, lijepa dizajna i moćnih performansi, za ostvarenjee poslovnih ciljeva te više slobodnog vremena.'

Elegantni, suvremeni i čistih linija, 12,5-inčni Lenovo ThinkPad Edge E220S i 14-inčni ThinkPad E420s iznenađujuće su tanki i lagani, ThinkPad E220s debljine je manje od jednog inča i težine manje od kilograma i pol što omogućava izuzetnu prenosivost, a neznatno veći ThinkPad E420s mjeri samo jedan inč i teži 1,8 kilograma. Oba prijenosnika dolaze s metalnim detaljima koji se savršeno uklapaju u mat crni okvir.

Infinity zaslon prijenosnika Lenovo ThinkPad Edge E420s omogućuje odličnu kvalitetu slike, a sadrže i tipkovnica ThinkPad koja ne samo da omogućuje jednaku udobnost i lakoću tipkanja kao i kod klasičnih prijenosnika ThinkPad već je i otporna na slučajna prolijevanja tekućine. Za male i srednje poduzetnike kojima je neophodno korištenje optičkih medija, ThinkPad Edge E420S nudi skriven i tanak DVD player/burner.

Za pokretanje financijskih kao i različitih poslovnih aplikacija u isto vrijeme, ali i zabavnog, multimedijskog sadržaja u slobodno vrijeme, prijenosnici ThinkPad Edge E220s i E420s nude čitavu lepezu druge generacije procesora Intel® Core™ i3, i5 ili i7.

Poslovnim korisnicima svaka je sekunda važna, a tu do izražaja dolazi Lenovo Enhanced Experience 2.0 za Windows 7 koji je dostupan isključivo na proizvodima Lenovo. Pomoću Enhanced Experience 2.0, pokretanje prijenosnika ThinkPad Edge E420s smanjeno je za 30 posto na odabranim modelima s tehnologijom Rapid Drive. Rapid Drive koristi prednosti solid-state drivea (SSD) za veću brzinu pokretanja računala. Također, Lenovo je optimizirao preload, drivere i BIOS kako bi omogućio što brže pokretanje računala.

Prijenosnik je opremljen najnovijom tehnologijom bežične mogućnosti povezivanja: WiFi i izbornim mobilnim širokopojasnim pristupom internetu, 4G/WiMAX4.

Prijenosnici ThinkPad Edge E220s i E420s bit će dostupni od svibnja na www.lenovo.com te putem partnera Lenova.