STARTUPI, JAVITE SE

DT traži timove i pojedince s dobrom idejom

02.10.2013 u 16:55

Bionic
Reading

Prihvati li vašu ideju ili projekt, akcelerator startupa Deutsche Telekoma hub:raum platit će vam povratnu kartu do Krakova i smještaj. Tamo ćete se, između ostalog, natjecati za investiciju vrijednosti i do 600 tisuća kuna

Poljski ogranak DT-ovog akceleratora za startupe hub:raum, o kojem smo već pisali, organizira osmodnevni program namijenjen pojedincima i timovima koji žele ubrzati razvoj svojih ideja. Bit će održan od 30. studenog do 7. prosinca ove godine u Krakovu.

Prijave već primaju, a možete ih predati sve do 17. studenog na stranicama hub:raum Krakov

Sudionicima Warpa, kako je program nazvan, bit će plaćen povratna karta avionom do Krakova te troškovi smještaja. Tijekom programa imat će priliku proširiti znanja i steći nova iskustva uz pomoć mentora s područja poslovanja i tehnologije te izbrusiti svoje prezentacijske vještine i provjeriti imaju li njihovi proizvodi ili usluge izgleda za uspjeh na tržištu.

Traže se timovi s dva do četiri člana s jasno definiranom inovativnom idejom ili već postojećim projektom. Bit će uzeti u obzir i pojedinci sa zbilja dobrom idejom.

Najbolji bi od hub:rauma mogli dobiti investiciju vrijednu 10 do 30 tisuća eura (75 do 225 tisuća kuna) bez ulaska u vlasničku strukturu, odnosno 30 do 50 tisuća eura (225 do 375 tisuća kuna) u idućoj fazi (u zamjenu za 10 do 30 posto vlasničkog udjela). Moći će birati koji će mentor postati njihov partner, koji će ih podržavati tijekom razvoja projekta.

Bit će to i prilika, kažu organizatori, za prikupljanje novca za daljnji razvoj. Za tehnološku i inu podršku pobrinut će se DT, što uključuje instalaciju softvera na mobitele prije puštanja u prodaju, marketinške kampanje i vezanje u pakete ponuda tog telekoma.

'Naš program smatramo akademijom, u sklopu koje će polaznici raditi s iskusnim poduzetnicima, pohađati radionice koje će voditi međunarodni stručnjaci i sretati se s predstavnicima kompanija. Fokusirat ćemo se na financiranje startupa, razvoj koncepta i poslovnog modela, marketing, pravna pitanja i još puno toga', najavljuje šef krakovskog hub:rauma Jakub Probola