HIBRID

DS 7 Crossback je novo ime za francuski luksuz

03.03.2017 u 06:43

Bionic
Reading

DS Automobili, luksuzna marka Citroena, teže velikom koraku prema luksuzu, udobnosti i autonomnoj vožnji s novim DS 7 Crossbackom, svojim SUV-om koji će predstaviti u Ženevi

Što se tiče stila, proizvođač je htio napraviti DS 7 Crossback odmah prepoznatljivim, kako sprijeda, tako i sa stražnje strane, bez obzira na doba dana. Da bi se to postiglo, naglasak je stavljen na svjetla, LED modulima od DS Active LED Vision farova koji nalikuju draguljima, stvarajući ljubičastu svjetlost kada je vozilo otključano.

Svjetlo je dodatno naglašeno okomitim kuglicama od kojih su izrađena dnevna svjetla a rade zajedno sa pokazivačem smjera, dok je za stražnji dio, svaki far LED tehnologije izrađen od specijalne konstrukcije. 

Francuski je proizvođač automobila naveo da su najviši standardi izrade iznutra, kao što su stavke poput volana, pa čak i kvake za krov koje mogu biti u potpunosti presvučene kožom - baš kao i na središnjoj konzoli, koja se rijetko može vidjeti za ovu kategoriju automobila. Nadalje, čak i kontrolni prekidač na središnjem zaslonu može biti u kristalu.

Što se tiče motora tu je E-TENSE, DS-ov vlastiti hibridni pogonski sklop koji se sastoji od 200 konja snažnog benzinca, dva električna motora (109 KS svaki), novog 8-stupanjskog automatskog mjenjača, ​​litij-ionske baterije s kapacitetom od 13 kW/h te snage 90 kW, i napajanja stražnje osovine koje pokreće pomoću drugog električnog motora, pružajući dodatnu učinkovitost i 4WD pogon.

Ukupno, kupci DS 7 Crossbacka će uživati ​​u 300 KS, tri načina vožnje (100% električni, hibridni, kombinirani) i električnom rasponu od 59,5 kilometara, s punjenjem od 4 i pol sata, ili 2 i pol, na 6.6kW punjaču i 32A utičnicom u blizini.

Osim E-TENSE hibridnog modela, DS 7 Crossback će također biti dostupan s izborom od pet Euro 6.2 zadovoljavajućih motora s unutarnjim izgaranjem, tri benzinska (THP 225, THP 180, PureTech 130) i dva dizelska motora (BlueHDi 130, BlueHDi 180 ). 

  • +12
DS 7 Crossback Izvor: Promo fotografije / Autor: DS 7

Na cesti, vlasnici DS 7 Crossbacka mogu birati da li žele voziti ili biti voženi, a to je gdje DS Connected Pilot ulazi u priču, što omogućuje vozaču da delegira vožnju i uzme natrag kontrolu u bilo kojem trenutku. Osim predvidljivih značajki kao što su Stop & Go Active Cruise Control, on-board kamera DS spojenih pilota može prepoznati slomljene i neprekinute oznake na cesti, kontinuirano analizirajući sliku ceste ispred kako bi se razumjela okolica. Sustav može pomaknuti volan lagano, kad god se otkrije odstupanje od cestovnih oznaka - radi između 29 km/h i 180 km/h.

Nakon što stignete na odredište, DS Park Pilot je tu da pomogne parkirat sam auto, bez uporabe volana ili pedala.

DS 7 Crossback Autor: DS

Uz Active LED Vision, izgleda kao da su DS Automobili pokušali razdvojiti ovaj automobil od ostatka konkurencije, što bi trebali biti premium kompaktni SUV-ovi poput Audija Q5. On ne dolazi samo s jednim, nego šest različitih načina rada svjetala. Osim Parkinga, ima Town Beam (širina snopa je povećana za bolji pregled sa strane ceste), Country Beam (usmjeravanje vidnog polja naprijed), Autocesta (rad pri brzinama iznad 113 km/h, intenzitet LED modula se povećava), Neželjeno vrijeme (snop se raširi kad se aktiviraju brisači) i High Beam (snaga i raspon postavljeni na maksimum).

Nakon lansiranja, prvo izdanje novog DS SUV-a zove se "DS Crossback La Premiere", koji će biti limitirano izdanje modela - dostupan je s dva najmoćnija motora u rasponu, BlueHDi 180 i THP 225, uparena na nove generacije 8-stupanjskih automatika.

DS 7 Crossback mjeri 4,57 m u dužini, 1,62 m u visinu i 1.89 m u širinu, te će biti proizveden u proizvođačevom objektu Mulhouse u Francuskoj i u Shenzhen tvornici u Kini.