INTERNET STVARI

Dronovima ćemo moći upravljati i Apple Watchom

  • Autor: M. W./Reuters
  • Zadnja izmjena 16.01.2016 09:17
  • Objavljeno 16.01.2016 u 09:17
pvd+ dron apple watch daljinski urpavljač

pvd+ dron apple watch daljinski urpavljač

Izvor: Screenshot / Autor: Miroslav Wranka

Istraživački tim PVD+ osmislio je način kako daljinski upravljati dronovima korištenjem Appleovog pametnog sata. Djeluje kao da koriste Silu iz 'Ratova zvijezda'

Tajvanski istraživači napisali su algoritam koji Apple Watch pretvara u daljinski upravljač za dronove, ali i uređaj za upravljanje svjetlima pokretima ruke.

Softver Dong coding nastao je kao rezultat 18 mjeseci istraživanja i razvoja. Osim na Apple Watch, može biti instaliran na bilo koji uređaj i time ga pretvoriti u daljinski upravljač.

Osnivač tvrtke PVD+ Mark Ven, student pri Sveučilištu Chung Hsing, demonstrirao je mogućnosti softvera koristeći dron Parrot AR 3.0 i Appleov pametni sat. Na sličan način mogao bi, rekao je tom prilikom, upravljati i robotom kao što je BB-8 iz 'Ratova zvijezda: Sila se budi'.

Tehnologija je još uvijek u povojima - veliki utjecaj na upravljanje imaju vjetar i drugi okolišni čimbenici, a baterija se istroši za dvadesetak minuta.


Osim za upravljanje dronovima na tlu i u zraku, Ven i njegov tim Dong coding koriste i za upravljanje svjetlima. Ne samo za paljenje i gašenje pljeskanjem rukama, već i za mijenjanje boja pisanjem slova po zraku.

Tim PVD+ podnio je zahtjev za patentnu zaštitu svog izuma.

Više:Reuters

PVD+ Using The Force? No, it s an Apple Watch flying this drone -powered by Reuters

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!