Tehno savjet

Dovedite Chromeove tabove u red uz ove genijalne ekstenzije

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 11.08.2017 15:27
  • Objavljeno 11.08.2017 u 15:27
Beskonačni tabovi? Beskonačni tabovi!

Beskonačni tabovi? Beskonačni tabovi!

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tabovi, tabovi i još tabova. Ako radite bilo kakav posao online, imat ćete hrpu otvorenih tabova i ponekad ćete se osjećati kao ste njima zatrpani. Ovi dodaci za popularni Chrome napravljeni su kako bi vam pomogli dovesti vašu virtualnu radnu sredinu u red

The Great Suspender

Chrome je možda započeo svoju eru kao lagani i vrlo brzi preglednik, no danas se pretvorio u čudovište gladno vaše sistemske memorije. Ovo uopće nije čudno s obzirom da mu treba puno snage da pokreće hrpu ekstenzija i integrirati preglednik u Googleov ekosustav aplikacija.

Drugim riječima, ako ste ovisnik o tabovima, treba vam The Great Suspender. Riječ je o aplikaciji otvorenog izvora koja korisniku omogućuje određivanje vremena nakon koje se tabovi 'zamrzavaju' i oslobađaju memoriju koju koriste.

Link: The Great Suspender

Tabli

Sva divota Tablija ne leži samo u njegovoj mogućnosti menadžmenta tabova u trenutnom prozoru preglednika, već svih prozora koje ste otvorili.

Primjerice, ako imate velik broj otvorenih tabova na kojima radite, a iza njih se nalazi hrpa onih sa društvenim mrežama, možete se prebacivati među njima dok same tabove držite u grupama. Kada ga koristite kako spada, Tabli može jako pridonijeti vašoj produktivnosti. 

Naravno, sve uobičajene opcije poput Save i Restore su cijelo vrijeme prisutne.

Link: Tabli

Tabs Outliner

Ako ste ikad naišli na Workflowy, onda će vam u sekundi biti jasno kako radi Tabs Outliner. Za one koji nisu upoznati sa ovim alatom, zamislite ga kao mapu za sve vaše tabove.

Kada otvorite tab on će se smjestiti ispod postojećeg taba, s time da tabove možete vući između mapa, odnosno stabala i dodavati im oznake i bilješke kako biste se prisjetili zbog čega ste ih uopće otvorili.

Tabs Outliner također omogućuje zatvaranje tabova koje možete posjetiti kasnije - vrlo dobra stvar ako želite uštedjeti na memoriji.

Link: Tabs Outliner

Tab Hibernation

Tab Hibernation još jedan je vrlo korisni menadžer tabova. Nije krcan opcijama, što znači da je vrlo jednostavan za korištenje. Samo kliknite na ikon ekstenzije u gornjem desnom dijelu Chromea i svi tabovi osim onog kojeg trenutno koristite ući će u hibernaciju.

Da biste reaktivirali tab, odite do njegova prozora i kliknite 'Wake Up'. Ekstenzija će zapamtiti gdje ste u vremenu hibernacije bili te će stranicu ponovno učitati.

Link: Tab Hibernation

TooManyTabs

Kada imate hrpu otvorenih tabova, Chrome ima problema sa razumnim prikazom dostupnog sadržaja. TooManyTabs to riješava korištenjem pop-upa koji daje malu sliku tabova koje imate otvorene.

Ekstenzija također uključuje polje za pretraživanje koje vam olakšava pronalaženje onoga što tražite.

Link: TooManyTabs

Quick Tab

QuickTab ima vrlo sličnu funkciju kao TooManyTabs, samo što umjesto male slike taba nudi izbornik koji prikazuje sve otvorene tabove. Kao i TooManyTabs, on ima funkciju za pretraživanje.

Link: Quick Tab

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi