lipsi

Dopisivanje sa strancima u krugu od 100 metara? I to je moguće uz ovu anonimnu aplikaciju

26.03.2018 u 15:35

Bionic
Reading

Anonimnost korisnika Lipsija je zajamčena sve dok on sam ne odluči želi li otkriti svoj identitet drugima, osim ako pošalje neprimjeren ili uvredljiv sadržaj. Osmislio ju je 23-godišnjak kako bi poslao poruku djevojci kojoj nije imao hrabrosti prići, a aplikacija se ubrzo popela na 16. mjesto App Storea

Svi smo bar jednom htjeli osobi pored nas u tramvaju reći da je obukla majicu naopačke i da joj je etiketa ostala s vanjske strane. Ili još gore, voljeli bismo da je nama netko nešto rekao u sličnoj situaciji.

Nova aplikacija Lipsi za slanje anonimnih poruka mogla bi vas spasiti ovakvih neugodnih situacija, ali i spojiti sa strancima u blizini. Dopisivanje je moguće samo među korisnicima koji nisu udaljeni više od 100 metara, a namijenjena je mladima od 15 do 25 koji nemaju dovoljno hrabrosti prići drugoj osobi i udijeliti kompliment.

Može poslužiti za pronalaženje osobe koja je slučajno zaboravila i ostavila nešto iza sebe. Anonimnost korisnika je zajamčena sve dok on sam ne odluči želi li otkriti svoj identitet drugima.

Aplikacija za anonimno dopisivanje Izvor: Promo fotografije / Autor: Lipsi

Aplikaciju je prije šest mjeseci osmislio dvadesettrogodišnji Matthew Segalm nakon što se slučajno sudario s djevojkom koja mu se sviđa, a nije imao hrabrosti obratiti joj se. Njegova je ideja u tako kratkom roku našla mnogo poklonika i na ljestvici popularnih aplikacija u Appleovoj trgovini nalazi se na 16. mjestu, čime je pretekla popularne aplikacije poput Twittera i Pinteresta.

Segalm kaže kako aplikacija nije samo za upoznavanje prijatelja ili srodnih duša, već se preko nje mogu pronaći vlasnici izgubljenih stvari, zatražiti olovka ili kalkulator ili podijeliti informacija sa svima u blizini kako je, na primjer, profesor odgodio predavanje.

android i ios

Odabrali smo deset odličnih aplikacija za kamere na smartfonu

Pogledaj galeriju

Prije korištenja, potrebno je prihvatiti uvjete o korištenju, a uvredljivi i neprimjereni sadržaji se neće tolerirati, što je naznačeno na nekoliko mjesta, kako bi bonton svima bio potpuno jasan. Ova je mjera poduzeta kako bi se izbjeglo online nasilje kakvo se dogodilo na drugim aplikacijama kao što su Yik Yak i Sarahah koje su zbog anonimnosti bile podložne slanju neprimjerenog sadržaja i nasilju. Ako korisnici pokušaju prekršiti uvjete, njihov će identitet biti otkriven drugima i neće se moći skrivati iza anonimnosti.

Aplikaciju je moguće povezati sa Instagramom i Snapchatom kako bi i pratitelji mogli poslati anonimne savjete ili poruke podrške.

Lipsi je za sad dostupna samo za iPhone uređaje, a na Android će uskoro.