MOBILNA KOMUNIKACIJA

Novi emotikoni stižu na iPhone i imaju posebnu svrhu

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 26.03.2018 12:33
  • Objavljeno 26.03.2018 u 12:32
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Apple

Poznati proizvođač pametnih telefona predložio je čak 45 novih emotikona (ubrojimo li boje kože) kojima će korisnici slikovnim pismom moći simbolizirati niz različitih invaliditeta

Apple je prošlog petka Unicode Consortiumu (organizaciji koja se bavi kategoriziranjem svih pisama, uključujući emotikone) predložio nove slikovne znakove koji će predstavljati slušne aparate, pse vodiče i ljude s invaliditetom.

Vizualna komunikacija za svakoga

U zahtjevu poslanom Consortiumu proizvođač iPhonea je napisao sljedeće: 'Apple moli za dodavanje emotikona koji kvalitetnije zastupaju pojedince s invaliditetom. Trenutno dostupni emotikoni nude velik broj opcija no one u cjelosti ne predstavljaju osobna iskustva svih ljudi.

NEK' SE NAĐE

Sunce stiže? Odabrali smo pet korisnih i zabavnih aplikacija za vremensku prognozu

Pogledaj galeriju
6

Nova kolekcija predloženih emotikona uključuje onaj za slušni aparat, ljude koji koriste štap ili invalidska kolica, psa vodiča te konačno - umjetne udove. Sveukupno je predstavljeno 13 novih emotikona koje se mogu prilagoditi nizu različitih boja kože. Apple naglašava da su ovi emotikoni tek početak te da bi ih s vremenom moglo biti puno više.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!