MOBILNA KOMUNIKACIJA

Novi emotikoni stižu na iPhone i imaju posebnu svrhu

26.03.2018 u 12:32

Bionic
Reading

Poznati proizvođač pametnih telefona predložio je čak 45 novih emotikona (ubrojimo li boje kože) kojima će korisnici slikovnim pismom moći simbolizirati niz različitih invaliditeta

Apple je prošlog petka Unicode Consortiumu (organizaciji koja se bavi kategoriziranjem svih pisama, uključujući emotikone) predložio nove slikovne znakove koji će predstavljati slušne aparate, pse vodiče i ljude s invaliditetom.

Vizualna komunikacija za svakoga

U zahtjevu poslanom Consortiumu proizvođač iPhonea je napisao sljedeće: 'Apple moli za dodavanje emotikona koji kvalitetnije zastupaju pojedince s invaliditetom. Trenutno dostupni emotikoni nude velik broj opcija no one u cjelosti ne predstavljaju osobna iskustva svih ljudi.

NEK' SE NAĐE

Sunce stiže? Odabrali smo pet korisnih i zabavnih aplikacija za vremensku prognozu

Pogledaj galeriju

Nova kolekcija predloženih emotikona uključuje onaj za slušni aparat, ljude koji koriste štap ili invalidska kolica, psa vodiča te konačno - umjetne udove. Sveukupno je predstavljeno 13 novih emotikona koje se mogu prilagoditi nizu različitih boja kože. Apple naglašava da su ovi emotikoni tek početak te da bi ih s vremenom moglo biti puno više.