IDC-OVA KONFERENCIJA

Domaći telekomi i bankari najviše troše na računalnu sigurnost

21.05.2014 u 14:37

Bionic
Reading

Mjereno prema tržišnim nišama, bankarski i telekomunikacijski sektor objedinjavaju više od trećine godišnje potrošnje na tržištu sigurnosnog softvera u Hrvatskoj, kažu u IDC-u Adriatics

U organizaciji analitičke kuće IDC Adriatics i partnera održana je konferencija o informatičkoj sigurnosti. Sudjelovalo je osamdesetak krajnjih korisnika, ponuđača usluga i predstavnika medija.


Bavila se temama kao što su trendovi vezani uz kibernetičke zločine i ratovanje, nove zakone i propise Europske unije, novosti na tržištu podatkovnih centara, optimizacija ukupnih troškova poslovanja...

'Više od 50 posto vrijednosti hrvatskog tržišta sigurnosnog softvera u prošloj godini, koje sačinjavaju prihodi od licenci i redovnog održavanja, obuhvaćaju endpoint rješenja. Mjereno prema tržišnim nišama, bankarski i telekomunikacijski sektor objedinjavaju više od trećine godišnje potrošnje na spomenutom tržištu u 2013.', istaknula je Ana Papež, regionalna direktorica IDC Adriaticsa.

Konferenciju je otvorio Mark Yates, IDC-ev analitičar za područje IT-a u državnoj upravi za CEE regiju na temu nove generacije podatkovnih centara i sigurnosnih izazova prisutnih kod mobilnih aplikacija i uređaja.

László Szabó, predavač tvrtke Balabit IT Security predstavio je rješenje eCS - out-of-the-box sigurnosni koncept. U ime kompanije Check Point Software Technologies govorio je Petr Kadrmas, koji se osvrnuo na rješenje ThreatCloud za web sigurnost.

Neven Kundija iz tvrtke MEP u suradnji s APC by Schneider Electric predstavio je ponudu u segmentu prefabriciranih modularnih podatkovnih centara. Megatrend poslovna rješenja te njihov izlagač Renato Telen prikazali su cloud backup i disaster/recovery usluge.

Zadnju prezentaciju držao je Igor Strmečki iz kompanije Pragmatekh, ujedno i moderator okruglog stola kojim je konferencija zatvorena.