nesvakidašnji spektakl

Dolazi nam cirkus nadahnut Avatarom, a moći ćemo ga gledati uz pomoć smartfona

25.02.2018 u 09:56

Bionic
Reading

Svjetski poznati Cirque du Soleil u Zagreb stiže s interaktivnom predstavom nadahnutom filmom "Avatar" u kojoj možete aktivno sudjelovati pomoću aplikacije za pametni telefon

Krajem ove godine Hrvatska će ugostiti nesvakidašnji cirkuski show. U zagrebačkoj Areni od 7. do 9. prosinca gostovat će Cirque du Soleil s predstavom Toruk - Prvi let, nadahnutom filmom Avatar redatelja Jamesa Camerona.

  • +30
Cirque de Soleil: Toruk - Prvi let Izvor: Cirque de Soleil / Autor: Matt Beard Photography

Redatelji Michel Lemieux i Victor Pilon gledatelje namjeravaju uvesti u imaginarni svijet Pandore pomoću spoja vizualnih, lutkarskih i kazališnih elemenata, grandiozne scenografije, ali ih i potaći na interaktivno sudjelovanje korištenjem pametnih telefona.

'Toruk - Prvi let prva je predstava Cirque du Soleil koja gledateljima ne samo što omogućava korištenje mobilnih uređaja tijekom njenog trajanja, već i i potiče na to', rekao je tportalu Frederic MacDonald, direktor za odnose s partnerima u Cirque du Soleil.

Preciznije rečeno, aplikacija omogućuje interakciju s predstavom prije njenog početka, dok traje i nakon što završi. Prije početka služi kako bi mogli zaprimiti ulaznicu i informacije o samoj predstavi, kao i doznati više o imaginarnom svijetu Pandore te mističnim pričama nadahnutim filmom Avatar.

Po završetku predstave moguće ju je koristiti za pregled dodatnih interaktivnih fotografija, video zapisa i drugih sadržaja. No, ističe MacDonald, ono što ju izdvaja je interakcija za vrijeme trajanja predstave. Posjetitelji će tako moći utjecati na projekcije i koristiti svoje uređaje kako bi specijalne efekte prenijeli i u publiku.

Cirque Du Soleil Transforms Your Phone Into The Stage Izvor: Društvene mreže / Autor: SAP TV

Kakva je uloga u predstavi tvrtke SAP, jednog od najvećih svjetskih proizvođača softvera? Kad je Cirque du Soleil krenuo u produkciju predstave Toruk - Prvi let, SAP je uključen kako bi povezao aplikaciju s predstavom tako da ne ometa doživljaj gledanja.

Korištena je platforma HANA, koja omogućava komunikaciju gledatelja sa sustavom za upravljanje vizualnim efektima, pojasio je MacDonald.

Ako zbog bilo kojeg razloga ne želite interaktivno sudjelovati, predstavu ćete i dalje moći gledati na tradicionalan način.

Aplikaciju Toruk - The First Flight možete preuzeti za Android i iPhone na web odredištu Cirque de Soleil.

Don't Just Watch the Show – Be a Part of the Show! Izvor: Društvene mreže / Autor: SAP TV