UHVATI ZET-OVCA

Dojavite gdje su kontrolori ZET-a mobitelom

27.05.2013 u 17:17

Bionic
Reading

Inicijativa na Facebooku Uhvati ZET-ovca izradila je istoimenu aplikaciju koja vam omogućuje dojavljivanje kretanja kontrolora u vozilima gradskog prijevoza u Zagrebu

Uhvati ZET-ovca je web-aplikacija koja se prilagođava veličini ekrana uređaja i koja bi trebala raditi i na Androidu i na iOS-u.

Budući da je riječ o web-aplikaciji, da biste je mogli koristiti, trebate imati uključen mobilni internet na svom uređaju.

Moguće je prijaviti kontrolore u autobusima i tramvajima, kao i zastoj u prometu. Unos je jednostavan - upišete tekst dojave, broj linije na kojoj ste ih zamijetili, označite je li riječ o tramvaju ili autobusu i kliknete na 'Prijavu kontrolu'. Vaš će se upis naći među nizom sličnih, kronološki poredanih.

Koliko smo imali prilike dosad vidjeti, korisnici uglavnom upisuju je li riječ o kontrolorima u civilu ili odori, gdje ulaze i kako izgledaju. Ponekad dodaju i pokoju opasku, tipa 'izuzetno bezobrazan'.

Inicijativa Uhvati ZET-ovca već je više mjeseci aktivna na Facebooku. Cilj joj je, kako stoji na njihovoj stranici, obraniti se od udara visokih cijena karata na ionako prazan studentski džep. Dosad su skupili više od 20 tisuća lajkova.

Izradu aplikacije najavili su krajem prošle godine. Dok nije bila dovršena, dojave su bile objavljivane putem Facebooka.